Gotland del III

... Russen på heden ...


Kan det finnas ett bättre ställe på jorden?

Med lite anvisningar från tillsynsmannen gav vi oss ut i skogen och letade russar. När vi parkerat bilen mitt ute i skogen och fortsatte till fots så tror jag att vi allihopa kände att det var ungefär som att hitta en nål i en höstack att hitta russen i skogen. Men så kom vi fram till en glänta där tillsyningsmannen sagt att de brukade vara vid den här tidpunkten. Hästlukten blev lite starkare, och så såg vi till slut några svansar som viftade inne i skogen. Det kunde inte ha varit mer spännande om vi varit på lejonsafari i Afrika.


















Russ russ russ =)

På lördagskvällen var vi på inflyttningsfest hos Anders Larsson som har köpt ett gult hus. Det var roligt och huset kommer nog bli väldigt fint. Förhoppningsvis med ett torn på, men annars blir det nog fint ändå.



Vi blev kvar i Anders gula hus ytterligare en natt för att kunna vara med på russdrivning på måndag morgon. Så klockan 0600 var vi vid heden. Vi fick åka traktor till slutet av hagen och ställdes upp i en skallgångskedja. Sen var det bara att gå, rakt fram genom snår och skog och försöka hålla reda på vilket håll man gick åt. Och så ska man ropa så att de andra hör vart man är och så att russen blir rädda och springer upp mot fållan som vi drev dem mot.
Det var hur kul som helst. Den som inte har provat att gå i skogen och ropa borde göra det direkt. Ännu bättre blir det förstås om man får jaga russar och har andra människor som också går rakt genom skogen och ropar.
Jag gick bara lite vilse. Och jag klättrade upp på ett berg och fastnade bakom ett staket och fick klättra ner igen. Och träffade en kille som citerade Lars Winnerbäck det första han gjorde.
Men drivningen gick tydligen bra, fast det verkade som att det gått ungefär lika bra för alla andra som det gjorde för mig. Alla russen kom fram till fållorna och blev premierade. Premieringen däremot var skittråkig att kolla på. Vi orkade bara stanna på ettåringarna.


Hingsten Timon står och tjurar för att hans flock blivit inlåst.


Sen bar det av till Visby igen, med ett litet stopp på Tofta. Man kan ju faktiskt inte åka till Gotland utan att åka till Tofta.


Ibland är livet ganska skönt.

På kvällen var vi ute och åt med Camilla och hennes goda vän Karin och på natten bodde vi på Snäcks camping.

På tisdagen var vi på tornerspel på Strandgärdet.
Och gissa vem som blev vald till dam. Japp =) Det var jag. Haha.
Kanske inte den riddaren som jag helst hade önskat, men det var rätt kul ändå.
Min riddare vann inte. Och han tappade spjutet när han skulle plocka upp en kudde. Men han var långt ifrån lika dålig som nordsvenskriddaren i alla fall.



På onsdagen såg jag en elefant i Visby. En bautastor elefant. Mycket större än den vi red på i Thailand. Den kom bara gåendes mitt på gatan.




Efter en nästintill perfekt vecka på Gotland kändes det ändå ganska skönt att få komma hem. Och tillochmed lite roligt att jobba. Men jag är förälskad i ön, och nästa sommar överger jag nog Transcom och Örebro och skaffar mig ett sommarjobb på Gotland.






RSS 2.0