Ur svenska hjärtans djup en gång!

Glömde ju....

KRONPRINSESSAN VIKTORIA HAR FÖRLOVAT SIG.



Inte den gemål jag skulle valt kanske, men bara kronprinsessan är lycklig så...
Och det är väl inte för tidigt att börja tänka på att reproducera lite tronarvingar.

Det luktar vår

ute idag.
Och det blir ljust jättetidigt på morgonen. Skönt.

Nu har vi börjat med digestionsapparaten i skolan. Snart ska vi kolla på hästtarmar. Kanske imorgon. Det känns rätt tufft med skolan nu. Är väldigt svårt att ta tag i pluggandet, för vi har inget förhör eller tenta förrns 16 Mars, men samtidigt är det stressigt för man vet hur jäkla mycket det kommer bli sen, när vi väl ska tenta av allt det här.

Idag har jag och mina kära basgruppare (från the everlasting bg 7) varit sjukt okoncentrerade och omotiverade. Istället för att plugga och lyssna på genomgången ev histologipreparaten så satt vi och fnissade, sjöng sånger, lärde oss franska och spanska av varandra, sjöng ramsor och var allmänt flamsiga.
Sen blev det semla på FiQ. Mmmmm.... SEMLA
Buggen igår var superkul. Det bästa var en liten gubbe som jag fick dansa sista dansen med som jag trodde var urdålig, men som var asbra! Han snurrade och snurrade och gjorde turer hela tiden. Jag och Lolo och Mei Lan ska nog gå på övningskväll på torsdag och dansa. Förhoppningsvis med Johnny.... (Jag skojar bara Lolo, han är din =)
Det är middag men danskubben på lördag. Med släpp till 04. Typsikt att allt roligt ska hända när jag är borta. Funderar nästan lite lite på att åka hem på lördag redan och vara med att dansa. Men behöver ju någon som skjutsar mig om inte Fia kan... Frivilliga? Fast vill ju egentligen stanna hela helgen, och hinna träffa alla vännerna. Får se hur det blir.

Och efter semlan idag blev det en liten sväng på stan. För att leta vinterskor. Det gick urdåligt. Jag är urdålig på att köpa skor. Grrr. Dumma skor. Varför köper man vinterskor när vintern snart är slut kanske du undrar. För att man är trött på att ha blöta kalla fötter som man haft hela vintern för att man inte orkat köpa några ordentliga vinterskor. Kanske blir en ny tur imorrn.
Får hela tiden nya bevis för min oförmåga att känna igen människor. Hade tydligen missat de läckra läkarna på buggkursen igår.
Ångrar att jag erkände denna brist, för nu försöker alla hålla på och testa mig lite hela tiden känns det som. Förut gick det bra att låtsas lite grann.
Men Mei Lan, har kommit på nu att jag egentligen visste mycket väl att korta killen i glasögon i hörnet INTE var en av läkarna. Det vissta jag ju mycket väl. Är bara så pucko att jag inte kommer på det....

Nu ska jag käka lite korvstroganoff, kan behövas efter en semla och tre kokosbollar =D

PS. Om jag inte dyker upp i skolan imorgon ligger jag förmodligen hemma, förgiftad av plastångor, jag smälte just ett plastlock på en varm platta. Dumt.

PPS. En bra grej med vår är att man blir glad. Av vår.

Gunnar is my only friend.



Ooh, jag har så sjuuuuukt tråkigt. Nu precis när halsontet börjar ge med sig (okej, jag kanske var lite väl snabb att ropa körtelfeber) så är det stopp i näsan och värk i bihålorna. Och det finns INGENTING att göra. Absolut ingenting. Jag ligger i sängen. Kan inte sova. Har tittat så mycket på TV så att jag aldrig mer vill titta på TV. Tittar på Simpsons på watchtvsitcoms.com, men man tröttnar faktiskt på det också. Går upp och äter nånting. Kokar te. Känner hur tjock jag blir av allting jag äter och inte rör på mig det minsta. Dricker te. Dricker äppeljuice. Dricker ännu mera te. Idag har jag tom pluggat lite. Läst ett halvt kapitel i fysiologiboken. Om hanliga reproduktionsorgan. Blir man ju inte gladare av precis.

Laddade ner Stolthet och fördom - filmversionen, och, som väntat, håller med alla andra. Det finns minnsann bara en Mr Darcy. Annars var den väl okej. Kanske. Keira Knightley är ju alltid bra. Även om jag måste erkänna (eller det måste jag väl egentligen inte, men jag har inte så mycket annat för mig just nu) att det dröjde över halva filmen innan jag kom på att det var hon, även fast jag egentigen visste det innan, vi har ju pratat om det tusen gånger... Plus att jag en lång stund var övertygad om att det var Orlando Bloom som spelade Mr Wickham. Det var det visst inte. Haha, jag säger ju att jag är urdålig på ansikten.

Igår tog jag tag i Jonatan Lejonhärtas teori och tittade på en skräckfilm alldeles ensam hemma, sent på kvällen.
När lammen tystnar. Tror faktiskt inte jag sett den förut, i så fall var det länge sen. Grymt bra ju. Även om jag blev övertygad om att en liten gubbe smugit in i Carros gamla rum och bara väntade på att jag skulle somna så att han kunde smyga in och börja äta på mig. Funderade på om jag skulle titta in där, men tordes inte =)






Han som spelade fängelsedirektören (eller vad han nu var) Chilton kände jag däremot igen jätteväl. Fast kom inte på vartifrån. När jag googlade honom kom jag på det. Han var vicerektorn i Boston Public, Scott Gruber. Haha, jag måste skaffa bättre smak och inte erkänna hur oallmänbildad jag är när det gäller sånt här. Jag skyller alltihopa på att jag aldrig hade nån storebrorsa som kunde utbilda mig i Ninja turtles, Transformers, Runeberg osv.

Så vad blir sensmoralen av det här blogginlägget?
Jag är förkyld. Ensam hemma en lördag kväll. Och så uttråkad att jag tar kort på gossedjuret i min säng och lägger upp det på bloggen. Where does it end?










Sjuuuuk.

Stackars stackars stackars mig.
Ligger och googlar lite på körtelfeber. Tydligen är det en tjej i klassen som haft det och jag börjar bli mer och mer övertygad om att jag också har det =( För bövelen! Jag HATAR att vara sjuk, Men förmodligen, om man ska vara rationell så är det nog inte körtelfeber utan bara vanig tråkig förkylning. Jag har ju inte direkt hånglat med henne. Men det är ändå synd om mig.
Och ingenting får jag pluggat heller. Det borde väl inte vara så svårt att läsa lite när man ändå ligger i sängen hela dagen, men tydligen så är det det. Har i alla fall kollat på lite grejer till skoltidningen, Bladmagen, så det är väl bra.

Det är ändå bra att det sjuka kom nu och inte nästa helg. Nästa helg blir det drag minnsann. Håkan Hellström med Isabell på Conventum i Örebro. Det ska bli himla roligt!!

Ska försöka ta mig iväg till Folkes Ica snart och handla lite frukost. Det är dyrt att vara sjuk. Jag orkar inte laga nån mat, och vill bara ha godis och onyttiga saker och glass och massa goda grejer. I förrgår åt jag ett helt paket Ben & Jerrys glass (0,5 liter, 52 kronor) bara för att jag tyckte så synd om mig själv...

Och träningen som gick så sjukt bra... Hur ska det nu gå med beach 2009?
Som sagt. Stackars mig.

Stackars mig.

Det är synd om Lisa idag.
Jag har ont i halsen, tror att jag
håller på att bli sjuk, har
massor att plugga,
förstår ingenting när vi mikroskoperar och
måste framställa ett korsord till skoltidningen.

Buggkurs igår, det gick bra, men kände mig lite risig redan då. Jag kunde inte riktigt glädjas som vanligt när jag såg Leif trava omkring eller såg Johnny le ett av sina sällsynta leenden... Skolan igår gick inte alls. Men tydligen hade jag inte missat så mycket. Och är man sjuk så är man faktiskt. Det var nog rätt så oundvikligt att jag skulle bli det till slut. Har ju klarat mig ifrån alla förkylningar som härjat runt jul och efter... Och har man förtärt alkohol i dagarna tre så har immunförsvaret inte så mycket krafter kvar. Kanske.

Men dagen har inte varit helt bortkastad ändå. Vi hittade en fin present till Lollo på skolan idag. Och min belgiske (eller spanske var det nog förresten) vän från Snerikes har äntligen tackat ja till min friend request på facebook. Och jag har Bridget Jones på dvd sen Lollo sov över här igår och har inte hört nånting från blodcentralen vilket jag borde ha gjort om jag haft någon hemsk blodsmitta. Det finns hopp om livet =)

En vacker ung flicka från svampstaden...

Är för en stund sen hemkommen från pokerkväll (och poesiafton) hos Signe. Mina fötter har nyss slutat att göra ont, det måste varit kallt att cykla hem, men det kände jag inte då.

Är djupt imponerad över allas inneboende poesikunskaper och tror inte att publiceringsmöjligheter kommer vara några problem över huvud taget för dessa unga talanger.

Den här helgen har varit den blötaste på länge, med utgång i fredags, förfest/efterfest igår och pokerkväll ikväll. Och också en väldigt bra helg. I förmiddags blev jag bjuden på brunch av generös storasyster på fint hotell och ritmos latinos var inställt, precis som föreläsningen imorrn förmiddag så jag har minnsann sovmorgon till klockan 13.


Poker, med lakritshjärten som högsta insats.


Plockepinn...


En otroligt vacker recitation av Cyrano de Bergerac.


Och en nästan (bara nästan) ännu vackrare recitation av ett Mikael Palmfjord-original.

En trevlig kväll helt enkelt. Förutom att jag blev totalt utskrattad för mina knappa geografikunskaper.
Men vem fan vet vart Kambodja ligger...? Nej just det.
Borde gå och lägga mig nu. Mår lite illa och är lite grann hungrig... Men det är dåligt med mat i den här lägenheten. Varför är det aldrig nån som handlar??

Godnatt.

All I know is, there's something new this year.




Hello Saferide igår. Väldigt bra och fint. Vi hamnade längst fram, annars kan det vara lite svårt att komma fram när det är en artist där publiken ska vara så himla snäll och artig och inte trängas. Men vi låtsades digga förbandet (Two white horses, som faktiskt var bra) och när man väl står där framme så är det ju ingen annan i den artiga publiken som får för sig att trängas. Men det känns ändå inte som att man varit på konsert på riktigt när man inte har några blåmärken på knäna dagen efter (jag har fortfarande kvar några från Parken).


Two white horses. Först lite på avstånd...


Och plötsligt var vi längst fram...




Grymt bra var hon. Och skriver fantastiska texter.

Vart inget fraterniserande med Annika Norlin, men tydligen lyckades jag i alla fall tigga en Marlboro light av keyboardisten på vägen hem. Alltid något.

Efterfest med Camilla och Robban i Robbans lägenhet. Han gjorde misstaget att plocka fram sin gitarr.
Det skulle han inte ha gjort...
En något onykter Lisa tyckte det var väldigt väldigt roligt att sjunga. Det är väldigt roligt att sjunga, skulle önska att jag var bättre på det.
Klockan halv fyra sjasade Camilla Lisa i säng. Eller i soffa rättare sagt. Det var nog tur. Jag mår lite halvdåligt idag. Men ikväll ska vi dricka mera öl med kusin Erik.

Just nu borde jag städa upp här hemma och plugga lite eller kanske börja skriva lite på någonting till skoltidningen (just det, har jag nog inte sagt men är numera en av redaktörerna i veterinärkårens tidning, Bladmagen, väldigt studentikost).
Fick i alla fall bevisat att det går alldeles utmärkt att ha en middag för 6 personer i min lilla dublett. Och en extra matlåda, och en ost. Perfekt. Plus att Camilla snodde en Two white horses-påse åt mig. Mycket bra =)

Är du fortfarande arg? - Säkert

Hej du, det va' ju ett tag sen 
Sexhundra dagar, men vem räknar precis
Och jag tänkte jag skulle höra av mig och säga att allt är fint
Jag har träffat en annan nu, han behandlar mig bra
Jag går och nynnar hela tiden
Och jag har färgat håret och jag har fått pollenallergi och
Är du fortfarande arg?

Pappa var på sjukhus, han klara' sig bra
Men han är mycket smalare nu
Katten fick fyra fina ungar
Tre av dom dog och den fjärde heter Sam
Jag lärde mig spela munspel, jag fick tid över när du försvann

Ah

Är du fortfarande arg?
Är du fortfarande arg?
Kan du fortfarande läsa mig?
Jag brukade skrika och gråta och spy
Men det fanns da'r
Jag minns de än
De bästa någonsin
Är du fortfarande arg?

Jag såg Kjell Höglund, jag önskar jag var han
Jag gick dit ensam
Anna sa hon sett dig på stan
Hon sa du såg glad ut och hade ny frisyr
Hon sa den klädde dig, ah
Och jag, jag nynnar mycket men jag sjunger knappt längre

Och är du fortfarande arg?
Är du fortfarande trött?
Önskar du fortfarande att vi aldrig hade mötts?



Ibland måste man göra saker som man inte vågar...

...Annars är man ingen människa. Då är man bara en liten lort.

Jag har tagit spruta idag. En jättestor kanyl som tog massa blod från armbågsvenen (vena cubiti?=). Det var jättekul. Om några veckor får jag veta om jag får ge blod. Det är bra att vi kan ge blod till varandra, när det dessutom är så roligt och man får mackor och torra skorpor och kaffe och en ryggsäck. Men väntar nog ett tag till innan jag skänker bort mina hornhinnor. Nån måtta får det vara.

På vägen till Folkes såg jag och Signe världens minsta dvärg. Han var nog ungefär 30 cm lång och cyklade på en pytteliten cykel med stödhjul.

Sen så var jag och Karsten Newlund på Friskis och tränade. I princip spelar de bara en enda låt där just nu. Den där som går typ, can't read minds, can't read minds dup dup dup... po po po po po po po po poker face. Men än så länge är den fortfarande bra.

I skolan så pratar de om stress hela tiden just nu. Tydligen är det många (eller några få som hörs väldigt mycket, jag vet inte riktigt) som är väldigt stressade i klassen. Och som inte fattar hur bra vi har det som kan gå till skolan när vi vill och skära i döda djur eller titta på saker i svindyra mikroskop. Nej, istället ser de tydligen det som ett krav att åka dit på helgen bara för att det är upplåst (?). Jag förstår faktiskt inte. Det enda jag blir lite stressad över är hur lite jag egentligen pluggar. Men än så länge har det ju gått bra.

Imorrn ska jag, Camilla, hennes date, Mei Lan och Karin på Hello Saferide. Tror det kommer vara asbra. Jag måste bara försöka lyssna in mig på de nya låtarna. Kan bara Anna-låten.
Det är ganska skönt att bo själv i lägenheten nu, lite tomt bara. Carro har nu flyttat till den kungliga hufvudstaden (f ö Parkens favoritstad, för det vet jag för det har han sagt till mig.....Haha! jag kommer leva länge på det här) och tagit med sig vårt braiga hallbord och den snygga Marilyntavlan. Jaja, de var väl kanske hennes men ändå. 1a Mars får jag nog en ny kompis att dela lägenhet med. Hoppas nån snäll.

Louise, vad har vi för förslag på gratis söndagsaktiviteter? Mitt är IKEA.

-Men du skulle kunna varit min fru.

Haha.
Bästa helgen på länge. Även utan fantastiskt akrobatsex (men lite avundsjuk blir man ju).

Och nej Sofia jag kunde inte hålla mig borta från bloggen speciellt länge.

V-dala Lördag 7/2-09


Mei Lan och Lisa.


Parken.


Parken & Lisa =D


Förra helgen började ganska bra med stick-kväll, piroger och Lets dance hemma hos mig. Och i söndags var det mest illamående och ritmos latinos. Velvet på V-dala i lördags var hur bra som helst. Team Signe & Lisa på topp.

Och veckan har börjat lika fantastiskt bra. Med buggkurs, te, affisch-jakt, dissektioner, redaktionsmöte och mikroskoperingar.

Och jag räknar med att slutet på veckan kommer bli precis lika bra med Hello Saferide, besök från storasyster och kanske kanske lite svurmande.


RSS 2.0