Livet är en dans med svåra steg.

När man känner att man inte skulle vilja vara någon annan än den man är.
Och inte göra någonting annat än det man gör.
Då.
Är det rätt bra.



Eleanor put your boots on

Vad skönt det är när brödet står i ugnen och man slipper kladdet.

Den här veckan ha varit galen. Galet mycket att göra hela tiden.
Förra veckan slutade ju, som de flesta kanske vet, med stukad fot, allmän bakfylla och ångest.
Den här började i måndags med auskultation (eller praktik eller vad man nu ska kalla det) med Helen på hennes jobb, Hund & Kattkliniken. Grymt kul! Tusen tack!!!
Sen bar det direkt, i full fart iväg till Uppsala med Lolo, Siggan och Wilma. Vi hade bråttom till buggkursen såklart. Min stukade fot gjorde att jag iofs mest satt och tittade, men lyckades sno till mig en snurr med Johnny i alla fall =)


Mina tår och buggkursarna.

Tisdag: Var jag så sjukt sjukt trött. Det gick inte att gå upp på morgonen och jag sov mig igenom förmiddagsdissektionen. Dåligt. Men tydligen hade jag bara missat chansen att få flå en katt, så det var väl okej ändå. Eftermiddagsföreläsning om muskler (fan vad många muskler det finns) och FiQ med våffla blev det minnsann.
Enligt planen så tog jag, Karsten och Mei Lan buss nummer 12 ut mot boländerna och Willys. Storhandling var på gång! Och storhandling blev det. Vi köper en 5-kg potatissäck och en 3-kg löksäck tänkte vi, och delar på. Det kommer bli jättebilligt, tänkte vi. Det kommer bli jävligt jobbigt att bära hem. Tänkte vi. Inte. Så det blev lökutdelning på bussen hem (alltså, vi delade upp lökarna mellan oss, vi delade inte ut lökar till andra människor). Jag åkte på nitlotten att bära potatisen hem för jag bodde närmast bussen. Så med typ fyra smockfulla kassar fick jag knata hem. Har fortfarande träningsvärk i armarna...

Onsdag: Denna förmiddags dissektion missade jag inte. Vi tittade på muskler (jävla muskler) på en död spritindränkt hund. Det kan låta äckligt, och det är ganska äckligt också. Men man glömmer liksom bort det.
När jag kom hem tog jag tag i bombnedslaget till lägenhet och städade. Jag tror Erik blev glad. Det är svårt att veta. Förutom att jag vet att han snusar på tok för mycket så vet jag i princip ingenting om Erik.
Hur som helst är det väldigt skönt att inte längre ha ett trasigt glas på golvet m.m. Karsten och Mei Lan kom och drack lite Willys-te och hämtade sin potatis. Jag fick följa med hem till Karsten och hämta min halva ost och hennes stålhättestövlar.

Torsdag: Levande djurövning på Kungsängen. Alltså: Vi hälsade på kor. ASFRÄNT! Vi fick klappa, lyssna på hjärtat, lyssna på våmmen, titta på slemhinnor, känna på lymfknutor och blodkärl, titta på mjölkroboten och kalvar.
Jag tycker om kor. Om jag någon gång skulle bo i Stora Mellösa eller så, skulle det inte vara så dumt med ett par kossor i trädgården. Superfint väder var det också. Jag och Mei Lan hade picknick vid ån på vägen till skolan. Sen var det eftermiddagsföreläsning om muskler (dessa satans tusentals muskler).


Kossa Mu

Hem från skolan, in i duschen (jag luktade ganska mycket ko) och iväg igen. Till blodcentralen. Blev av med en halv liter blod, fick två vinglas, en anteckningsbok, veta att jag har blodgrupp B-minus och vita prickar framför ögonen när jag gick därifrån. Men det är ändå roligt på något vis. För att inte tala om tillfredsställande för själen =)
Direkt till Dansens hus och träninskväll med Studio K. DÅLIGT! Det var bara tråkiga människor där (förutom Ehsan förstås) som inte ville dansa med oss. Och så Aron förstås, som vill dansa med oss men som är väldigt väldigt märklig och inte dansar så bra...

Fredag: Morgonföreläsning om (gissa) muskler. Sen var det lång lunch och ny dissektion, ny hund indränkt i sprit (det är alltså för att den ska hålla bättre) och mera muskeltittande (jag HATAR muskler). Fast idag gick det faktiskt riktigt bra.
Cykeltur hem (jag har cyklat alla dagar utom en denna veckan-duktiga jag) och äntligen slappa kan man tro. Men icke. Jag har minnsann skrivit artiklar till Bladmagen, ringt Signe, lagat vegetariskt lasagne, researchat grejer till Bladmagen på internet, mailat två personer och bakat morotsbröd. Men nu får det snart vara nog.


Mmmm... lasagne.

Jag ska försöka orka slå på TVn och titta vem som vinner Lets Dance, men det kommer ju förmodligen bli stora starka klumpiga Magnus så vad är det för mening. Jag ska äta nybakt bröd och titta på senaste Greys Anatomy-avsnittet. Spotify och WatchTV, mycket mer behöver man inte här i livet =) eller tvärtom? Eller jag vet inte.
Imorgon ska jag försöka lära mig massa muskler. Kan vara bra att veta. Och på kvällen är det Handen på hjärtat på V-dala. Och Franke. Det är ett band. Camilla sa att jag såg dem på Way Out West och tyckte de var bra.

Så det var min vecka. Hur har eran vecka varit?


Vi simmade mot strömmen i den stridaste av strömmar
för du sa man blir vacker om man följer sina drömmar

-Lisa Ekdahl

Paper planes.

Oj vad länge det var sedan bloggen vart uppdaterad. Tiden går fort ibland. Tror tillochmed lillesyrran fick in två blogginlägg emellan och det hör inte till vanligheterna...

Här i Uppsala har det varit mest bugg och skola på sista tiden.
Preparatförhör imorrn och tenta på fredag. Och jag har inte pluggat alls så mycket som jag borde. Men det brukar ju lösa sig. I torsdags var jag, Louise och Mei Lan på Blue Moon Bar, det var liveband som spelade bugg och foxtrot. Ganska kul men lite dåligt med danspartners som ville dansa med oss. Förutom lille piraten förstås.
Helen har varit här och hälsat på i helgen! Jag var ju tyvärr lite tråkig och tvungen att plugga rätt mycket men igår var hon och Lolo och hälsade på mig på skolan och jag fick impa lite på Helen med döda djur och skelett =)
Sen var vi ute hos Lolo och åt kall paj, tittade på tränade guldfiskar och tog in hennes hästar. Äppel päppel och några till som inte alls är Lolos men som står i samma stall.
Efter stalljobbet var det våffeldags hemma hos mig. Mmmmm.... Våfflor. Allra godast med chokladsås på.



Efter en lång diskussion hade vi valt ut en biofilm att se, "Slumdog Millionaire". Den har vunnit massa Oscars och andra grejer och det behöver ju inte alltid betyda att den är så himla bra, men det var den. Den var alldeles alldeles underbar, Jag blev så indragen i filmen att jag blev lite förvirrad i slutet när det var tre skådespelare som spelat huvudpersonen (en som barn, en mellan och en tonåring). Var bara förvirrad en väldigt väldigt kort stund men ändå. Tror att det är ett väldigt gott betyg. Och musiken i filmen var nästan det bästa av allt.
M.I.A. - Paper Planes och O... Saya. Bland andra. Lyssna! och Se filmen!





Erik har numera flyttat in. Jag vet att alla är nyfikna. Haha.

Just det! På Friskis & Svettis i fredags så hittade min cykel sin drömprins. Titta vad lyckliga de ser ut...


Det roliga var att när jag kom ut från dansen var cykelns ägare där och höll på att låsa upp den...
Hon tittade lite konstigt på min cykel =D




Mesometrium, bitch!

JAG BLIR GALEN PÅ DEN HÄR JÄVLA FÖRKYLNINGEN SOM ALDRIG GÅR ÖVER!!!

Men antar att det inte är körtelfeber för då skulle man ju tydligen vara väldigt trött också.. Men det här är tredje söndagen i rad som jag vaknar och har ont i halsen, och är snuvig och inte alls mår bra. Jävla skit.

I fredags var det wild night out på Värmlands med taco-kväll hemma hos mig som uppvärmning.
Erik har fortfarande inte kommit. Jag väntar med spänning.,,


Vad har du i glaset Karsten?


Mei Lan och Linnéa, ser lite luriga ut...


Ingen förfest utan lite Friskis-dans.


Eller inte så lite kanske...


Ett kvickt stopp vid bankomaten, efter en liten detour över stan.
Linnea ser ut som att hon är på väg att brista ut i sång när som helst.


Coolaste brudarna på stället... Mesometrium, bitch!



Igår återgick vi till att vara duktiga, ambitiösa och mycket seriösa veterinärstudenter (HAHA) och var hemma hos Mei Lan och pluggade hela dagen. Jag hann med att gå igenom en hel föreläsning... Det blev också lite matlagning och bränd kladdkaka som mer liknade blodpudding, men som smakade ganska bra ändå.

I torsdags var vi på träningskväll på studio K igen, mycket trevligt. Vi kommer snart vara buggproffs. Leif och Bertil var där!! Det var också Johnny men tydligen är det under hans värdighet att dansa med oss nybörjare... Du får följa med nästa gång Lolo så blir det säkert en ändring på det. Nästa torsdag är det dessutom utgång med dansklubben. Liveband på Blue moon bar. Och jag har nya buggskor som är superbra. De dansar av sig själva, det är bara att följa med, precis som i det där barnprogrammet som fanns när man var liten, vad hette det??

Nehej. Nu är det väl dags att sätta igång med idisslarnas digestionsapparat kanske. Det tar aldrig slut....


Strimmor

"du och jag är inget vidare bra
men jag kan inte säga nej
jag kanske rent av behöver dig"

Hemkommen  efter en helg i gamla fina Örebro. Eller jag kom ju hem i söndags, men har inte riktigt orkat uppdatera. Vet inte riktigt om jag ska säga att det var en bra helg. Det var en helg helt enkelt. Vi säger så.

Carolina flyttade ju för ett tag sen och jag trodde det skulle flyttat in nån ny mupp nu i helgen. Det hade det inte. Däremot sitter det ett nytt namn på min dörr. Erik Wonnevi. Är min nya sambo. Spännande. Antingen har Erik inte flyttat in än eller så är han osynlig.

Vi hade basgruppsmöte idag, det gick sådär. Jag är så sjuuukt omotiverad nu för tiden. Idag till exempel. Slutade vid 15. Åkte till stan med Mei Lan, Karin och Karsten och handlade massa saker som jag egentligen inte har råd med. Men ändå ganska bra grejer. En födelsedagspresent, ett par vinterskor, ett par buggskor och en långskjorta.
Inget pluggande.
Kom hem vid 1730, och då ville gitarren så gärna att jag skulle umgås lite så det gjorde jag. Har lärt mig en ny låt, Fattig bonddräng. Sen blev det ju lite facebook, lite Seinfeld och lite pastasallad.
Inget pluggande. Fan.

Och sen var jag ju faktiskt tvungen att uppdatera lite här så att ni inte tappar bort mig helt.

HÅKAN HELLSTRÖM - CONVENTUM


Håkan.





Lisa och Isabell


Syster med vänner.


Favoritvakten =D

Sen en sväng till Harrys.


Isabell & Jocke


Emma Hjerpe och Lisa

Kvällen på Harrys blev mycket lyckad. Speciellt när man fick träffa Andreas och gänget igen. Låt det inte dröja så här länge igen! Slutet på kvällen mindre lyckat. Tror aldrig jag varit så kall föut. Men det var skönt att få skjuts hem i alla fall...

På lördagen var jag, konstigt nog, ganska pigg. Hälsade på mamma och var på skidtur och på promenad i Oset.


Ah, vilken härlig dag för en skidtur =)
I pappas neonblå overall. Den var faktiskt asbekväm!


Vasaloppet nästa!

På söndagen mådde jag mindre bra... Ont i halsen och feber IGEN?!?! Jag har ju nyss varit sjuk för bövelen. Är fortfarande inte helt bra. Väldigt irriterande. Har inte tränat på tre veckor snart. Jag kommer bli stor och tjock som en boll.
Men imorrn blir det bugg i alla fall. Lite svett blir man ju.

I skolan går det sådär måste jag säga, det är ju SÅ mycket att lära sig. Usch och fy!
Men det löser sig nog.

"du och jag för att nån var full
du och jag för vårens skull
du och jag för stämningen
för den mjuka bedårande skymningen
för isen som äntligen spruckit loss
du och jag för oss"
-Lars Winnerbäck



Ett råd så bra som något.




RSS 2.0