Ett föl kom till världen!

image241

Grattis Fia och Boggis!!!


De senaste dagarna har min medelålder ökat med cirka 70 eller 80 år.
Detta beroende på ett misstag att tro att vattenaerobics kunde vara kul och lite lagom ansträngande på morgonen. Speciellt som det var gratis vid den stora lagunpoolen som ligger femtio meter från mitt hostel.
Hmmpf.
Det var vattenjympa där jag och 15 tjocka tanter och gubbar i åldern 70 till 90 år stod med vatten upp till brösthöjd och pensiosarna försökte lyfta på benen, men det gick ju inte speciellt bra.
Nästa steg i åldrandet var tydligen att åka på en dagstripp ut till barriärrevet. Det finns tusentals såna turer med olika bolag men jag lyckades boka en där medelåldern på mina resekamrater var ungefär 62 och ett halvt. Jaja. Buff'en var ju god i alla fall...

image242

image247

image248


I sann pensionärsanda (eftersom att pensionärer inte snorklar så bra) så fick vi åka i undervattensbåt också.
image244

image245

image246
Rev.


Saknar kommentar från pappa på förra inlägget.... Har en liten tomte sprungit iväg med tangentbordet???

I min iver att bli superbrun innan hemkomsten så har jag lyckats sola mig till andra gradens brännskador på mina ben och fötter (jag vet egentligen inte vad andra graden betyder men det låter ju fränt. I alla fall så har jag nästan fått sår av solen. Det blir nog sår av dem snart. Grrr.).

Och dessutom har jag lyckats göra klart fysik B!
Det tog bara ett och ett halvt år längre än vad jag planerat från början men i alla fall! Så nu blir det nog plugga av till hösten i alla fall. Om jag kommer in.

Så det var väl alla nyheter för den här gången. Jag fick manikyr idag förresten. Eller fick och fick. Jag köpte manikyr. Det var roligt. Det kändes som att gå till hovslagaren ungefär tror jag.

Imorrn flyger jag till Sydney och på lördag flyger jag hem. JIPPIE!

image243

Kram från Lisa


För bövelen!

Ahapp. Här sitter man i Cairns nästan så högt upp man kan komma i Australien (där det alltså ska vara strålande sol och trettio grader varmt) och anledningen till att jag är här var ju för att bli brunare än alla andra innan jag kommer hem.. Eller jag menar för att få lite välförtjänt sol och värme efter allt jobb och bushliv där man fick kämpa mot vilda animalier värre än Crocodile Dundee!
OCH SÅ REGNAR DET!!!

FÖR BÖVELEN.
är faktiskt det enda man kan säga.

Så nu tänkte jag plugga lite istället, men så fastnade jag på facebook där det var så roligt att se att Emma Hjerpe var kompis med Martin Jarhäll som var kompis med Rickard Idenius och med Lisen Bratt som var kompis med Henrik von Eckerman osv osv. Det låter inte så himla spännande nu inser jag, men det var faktiskt intressant. Kan bara tänka mig hur det låter på framhoppningen i världscupen, Åh Malin, du bara måste adda mig på FB. Hihihi.
Och en vacker dag kanske jag hittar Rodrigo i slutet på kedjan. Och då ska det pokas minsann!

Lite bilder från Adelaide


image230
En svart svan. ?

image231
Liten tjock fiskargubbe som fångade en bautafisk och sen slängde i den igen.


image232
Förfest med kortspelet i Abbey och Amys rum med Judith och Joanne.

image233
Abbey och Judith

image234
Amy, som var otäckt lik Malin Tamm, både till utseendet och sättet... Fuck the Queen!

Det blev ett väldigt roligt och väldigt komplicerat kortspel, där vi bland annat var tvungna att klappa händerna och skrika halleluja, komma på ett partytricks (vilka konstigt nog hela tiden blev att man kunde böja fingrar eller tår på ett sätt som ingen annan kan), sjunga nationalsången (så nu har jag hört både den engelska och holländska) och hoppa upp och snurra ett varv innan varje klunk...

image235
Lisa i ett bautaträd. Lisa håller också på att ramla ur bautaträdet för det är inte så lätt att använda självutlösaren på kameran och hoppa upp i ett träd samtidigt...

image236
Fin bro



image237
image238




Lisa i skitsnygg ny klänning. Korttagning pga spegelbrist.


Bilder från Cairns:

388516-239
Krokodilvarningsskylt. Jag funderar lite på om man kanske kunde slänga i något kött i vattnet så kanske krokodilerna kommer upp och slåss om det. Som änderna gör. Fast över bröd inte kött.

388516-240
Man kan ju tycka att krokodilerna kanske skulle komma fram när tidvattnet drar sig tillbaka. Men inte då.


Ska ta mera bilder här, men måste ju vänta tills solen kommer fram igen så ni ser hur bra jag har det...

Gaahhh! Håller på att bli galen på den här internetuppkopplingen som är typ den enda i hela stan och SÅ långsam!
Nytt inlägg kommer snart!









En dingo tog min plånbok...


Japp. The Lisa har gjort det igen. Okej, det kanske inte var så smart att lägga plånboken i plastpåsen efter att jag handlat godis och sen glömma att den var där i. Och kanske ännu lite mindre smart att tänka att jag nog vill ha lite godis innan jag somnar under stjärnorna och lämna plastpåsen med godis (och plånbok) bredvid min swag när Aaron varnat oss för att lämna skor ute för dingosarna tycker om att tugga på dem. Men godis är ju gott. Och Lisa tänker inte så långt eller bra ibland så så vart det. Och mitt i natten när jag vaknade av att en läskig dingo smög runt i lägret så upptäckte jag att påsen var borta. Attans tänkte Lisa. Dingon tog mitt godis! Inte förrän alla satt på bussen och vi skulle åka till Kings Canyon så kom jag på. OOPS. Dingon tog min plånbok. Och så blev hela gruppen försenad och fick leta efter min plånbok i cirka 20 minuter. Men den är nog långt ut i bushen vid det laget. Det var inte så mycket pengar som tur var men alla kreditkort, körkort och massa andra kort som jag inte kommer ihåg vad de var bra för men de var säkert bra för nånting.

Jaja. Shit happens.

Kings Canyon var i alla fall jättefint, och jag lyckades klättra upp på berget utan att få panik och ramla ner.

image206

image207
Langt dar nere syns parkeringen och var buss.

image208
Wiiie!

image209
Tont-Aaron berattar om en tontig planta.

image210

image211
Ghost gum tree


Dansa inte pa klippkanten. Da kan berget rasa.


Haborta kan man dansa tillsammans med en liten manniska. Om man vill.

image214
Det ser ut somi Lejonkungen ungefar.

image215+
Rast pa vagen tillbaka till Alice Springs.

Det är två holländska tjejer (Joanne och Judith) med på turen som ska åka på samma tur som jag ner till Adelaide så som tur är kan jag låna lite pengar av dem till vandrarhem och mat tills jag kommer till en bank. Däremot får jag nog vänta en dag eller tva med att flyga till Perth för har ju inte kunnat beställa någon flygbiljett. Och så måste jag shoppa lite i Adelaide också. En ny plånbok till exempel. Och nya solglasögon. Jag har råkat tappat bort mina nämligen...

 

I onsdags morse blev jag upphämtad av nästa tourguide, Kevin. Kevin ser ut som en hippie. Och han kör buss som en galning. Jag tror vi körde cirka 100 mil till Coober Pedy. En liten stad där alla lever på turister eller på att leta efter opaler. Vi fick en liten detour ut i öknen på en dirtroad för att titta på aboriginland. På sandvägen tyckte Kevin det var jätteroligt att köra fort. Det var ingen annan som tyckte det var roligt.

image216

Aboriginland.

 

På vägen stannade vi på en rastplats där Dinky the Dingo, den sjungande dingon, uppträder. Jag fick den stora äran att spela piano för Dinky vilket gjorde att han hoppade upp på pianot och ylade till pianot. Det var kul, men lite läskigt. Förhoppningsvis lägger Joanne upp en bild på mig och Dinky på facebook.


image217

Dinky the Dingo


image218

Pa vag soderut!

 

Coober Pedy är en stad där de flesta bor under marken, i berget. Jag blev lite besviken när jag kom dit för jag trodde det skulle vara typ som dvärgarna i Sagan om Ringen ungefär, ett helt rike under marken. Men det var det inte. Det fanns rätt många vanliga hus och de som var i berget hade liksom en framsida och var sedan utgrävda i berget. Vi sov inne i berget.

image219

Och sa gick vi pa rundtur inne i en av gruvorna.


image221      image220

image222
Den eftertraktade opalen...

image223
Me don't like vara nere i gruva.

På morgonen efter tittade vi på soluppgången i känguruland. Bautakänguruland.

image225

image224

image226
Jag vet att det har kommer lata som varldens dummaste forsok till att bevisa att jag faktiskt sag jattekangurus, men flacken man kan se pa mitten av kortet ar faktiskt en kanguru. Det ar sant!! Den ar bara valdigt langt bort. Och min kamera ar inte bra pa avstand. Vi trodde det var en kamel forst.

Sen tittade vi pa en saltsjo. Valdigt frant.

image227
Det ar alltsa inte vatten utan ett lager av salt.

image228
Titta pa mig, jag aker skidor! Ehrr. Just det.



image229
Sa har ser Lisa ut nar hon inser att alla hennes bocker ar slut och det forfarande ar ca 40 mil kvar att aka =(

Framme i Adelaide till slut. Kevin hjälpte mig, Judith och Joanne att hitta ett billigt vandrarhem för 19 dollar per natt. Jag har dock gjort en liten ändring i resplanen. För att spara pengar och slippa stressa så hoppar jag över Perth och Fremantle och åker direkt till Cairns och värmen. Känns tråkigt att inte få hälsa på Sofie, men det får bli nästa gång...

På tisdag går flyget dit så då får jag några dagar på mig att utforska Adelaide också.

Ha det bra, och oroa dig inte sa mycket mamma!


Kram




On the Road...

Just nu sitter jag på en buss på väg från Ayers Rock till Kings Canyon. Ungefär, eller ganska precis faktiskt, i mitten av Australien. Det är lite ensamt att vara ute och resa alldeles själv, men ganska fränt också? Träffar många personer som Rods kompis Emil skulle kalla BACKPACKERS med rösten full av förakt och löjligt ä-uttal på ana. Det finns lite olika sorters backpackers Jag bodde två nätter på ett vandrarhem i Sydney där jag delade rum med två engelska tjejer, Abbey och Beky, som var trevliga, men lite enkelspåriga. Det enda jag någonsin hörde dem prata om var hur fulla de hade blivit kvällen innan och "How embarrassing" allting var. Jag tror de tyckte lite synd om mig som är så töntig för de försökte ta med mig ut bägge kvällarna men jag ville hellre stanna hemma och sova. I lördags morse flög jag till Alice Springs, en tre timmars flygtur för att ta sig över knappt halva landet? Det gick rätt bra att flyga. Jag är bara nervös från det att jag sitter i planet, tills att vi lyft och planat ut lite grann (eller tills säkerhetsbältesskylten är släckt). Men måste fortfarande övertyga mig själv innan om att det inte gör någonting ifall planet störtar för man dör ändå när det är meningen att man ska.

image187
Alice Springs

Alice Springs är en liten liten håla som har en huvudgata med lite turistaffärer och inte så mycket mer. Och aboriginer!  Aboriginerna är ugly ugly ugly. De ser verkligen ut som urinvånare, med djupt liggande ögon, framskjuten pannlob och kraftigt käkparti (tror jag tog den beskrivningen direkt från Jean M Auels beskrivning av  Neanderthalarna i hennes böcker =). Och så lever de på att göra "konst" som ser ut ungefär som nånting man gjorde i träslöjden.
På vandrarhemmet i Alice Springs var det mer avslappnad stil, det var de lite coolare backpackersana som bodde där för att få uppleva bushen.  Så på söndagmorgonen blev jag upphämtad av min tour och vi åkte buss i flera hundra mil kändes det som men det var det inte bara nästan. Vi är 23 pers i en liten buss med världens töntigaste guide, Aaron, som har världens mest irriterande australienska dialekt. Plus att han säger ?okay? Efter nästan varje mening så att jag hela tiden när jag hör honom prata tänker på läraren i Southpark som jag inte kommer ihåg vad han heter men som gör likadant.

image189
Insamling av ved till kvällens brasa.

I alla fall. Igår var vi och tittade på Kata Tjuta (som betyder många huvuden), en liten bergsgrupp som kom till samtidigt som Ayers Rock ungefär.

image188


image190


image191
Valley of the Winds

image192

Och sen åkte vi till Ayers Rock och tittade på solnedgången. Aaron tyckte vi skulle ta ett kort var 5e minut för att se hur stenen ändrar färg. Konstigt nog blev stenen mörkare när solen gick ner.

image193



På kvällen stekte Aaron spaghetti och kyckling och grönsaker till middag. Mmmm. Gott.

image197

Vi sov under stjärnorna i swags som är som ett sovsäcksfodral med inbyggd madrass och gummibotten. Det var en upplevelse. Tyvärr såg jag ju inte stjärnorna när jag tog ut linserna så det var lite trist. Och när jag skulle ta på mig glasögonen ett tag innan jag somnade så upptäckte jag att jag visst tappat bort dem för fodralet var tomt nämligen. Måste vara på vandrarhemmet i Alice Springs så förhoppningsvis hittar jag dem när jag kommer tillbaka dit på tisdag kväll.
På morgonen åkte vi tidigt till Ayers Rock för att titta på soluppgången. Och titta! Stenen blir ljusare och ljusare.




image202

Sen fick man välja om man ville klättra upp på, eller gå runt Ayers Rock. Jag gick runt. Om jag vill kan jag skylla på att aboriginerna inte gillar när folk klättrar upp på stenen, men egentligen var det för att jag är höjdrädd.
Så nu har jag sett en av Australiens största attraktioner. Och det var absolut inte bortslösad tid, men ändå lite besviket när man ser alla turister och inser att ja, den ser ut ungefär som på bilderna.
Fast jag måste erkänna att när jag gick runt stenen och såg det platta landskapet som är hur stort som helst runtomkring och den klarblå himlen och den stora röda stenen och hur tyst och fridfullt allting var (förutom Ellinor, en svensk tjej som är med på turen som jag gick med och som redan går mig på nerverna?) så var det en mäktig känsla.

image203


image204



Och nu sitter jag på bussen igen och lyssnar på dålig popmusik ("Always have to steal my kisses from you" t ex). Det tar 4,5 timmar att åka till Kings Canyon som är vårt nästa stopp och där vi ska sova inatt.

Ny rapport kommer snart!!
The Lisa







RSS 2.0