Hong Kong

Ah, det är tur att pappa alltid har rätt. Jag är just nu i mitt hotellrum i Hong Kong, eller rättare sagt i min hotellsäng. Och försöker röra mig så lite som möjligt. Har världens värsta träningsvärk efter att ha ridit fyra hästar om dagen i tre dagar nu. Igår råkade jag visst ramla av också. Mupp-Click bockade av mig när jag försökte fatta vänstergalopp.

Flygresan var okej. Inte rolig direkt men vi kom fram och det är huvudsaken. Vi hade en jätteläskig kines snett bakom oss. Han var stor som ett hus och såg ut som en otäck kinesbautabäbis. Och så gjorde han konstiga ljud och förstod inte hur man skulle använda kontrollen till TV-skärmen.
När vi kom fram hittade vi (till slut) en kines (eller Hong Konges?) med en skylt med våra namn på. Vi var värsta VIP. Matt och jag åkte svart lyxmercedes till hotellet direkt för vi kom fram flera timmar innan hästarna landade.

388516-89
På väg från flygplatsen till hotellet. Hamnen.

Det är svårt att veta när man ska ge dricks och inte. Han som bar upp mina väskor till rummet stod kvar och väntade en lång stund efter att han ställt ner väskorna så jag tänkte att han vill nog ha dricks och gav honom en tjuga. Pengarna här heter Hong Kong Dollars och är värda ungefär lika mycket som en svensk krona. Det är bra. Fast jag trodde det skulle vara billigt här. Det är det verkligen inte.


388516-91388516-90
Mitt lyxhotellrum med min lyxhotellplasma-TV

Hästarna, godmodiga som de är, flög hit utan problem. De var hur coola som helst när de kom fram. Vi kom till karantänstallet cirka klockan elva på kvällen och lastade av dem. Enligt karantänreglerna var de tvungna att ta blodprov och urinprov på hästarna direkt när de kom fram. Blodproven gick bra, blodet finns ju liksom där hela tiden. Urinproven var lite värre. Hästarna var förstås kissnödiga efter den långa resan så de flesta fick vi på en gång. Men på grund av klantiga kineser/klantiga oss så var det två hästar som hann kissa innan vi hann ta provet. Så då blev det till att vänta. Och vänta. Och vänta...
Jag satt i Our Side Shows box från kanske ett på natten och väntade. Vid tre la han sig ner och vi somnade båda två. Vid fyra, halv fem på morgonen vaknade han, drack lite vatten, bet mig i tån och sen kissade han.... Lanes End fick vi vänta på till klockan sex på morgonen, så då var det dags att börja jobba igen...
Så för att svara på din fråga Rod, ja, jag har sovit över i boxen hos en häst. Det var faktiskt lite mysigt. Om man bortser från att det var kallt som satan och rätt obekvämt. =)

388516-92
I de här små lådorna flög hästarna. Tre hästar i varje låda.

388516-93
På flygplatsen. Hästarna lastas ur lådorna och in i lastbilarna som ska köra oss till karantänstallet.

388516-94
I lastbilen. January, All Angels och Click.


En trött muppLisa, sitter med en muppburk och väntar på att mupphäst ska kissa. Men han vill bara äta.

Allting är väldig välorganiserat och fint. Stallet vi står i är nybyggt för OS, så det är där alla kändishästar kommer stå i sommar. Tydligen så är det Hong Kong Jockey Club som organiserar alla hästrelaterade grenar inför OS. De håller på och bygger överallt runtomkring, ny ridbana, läktare med mera. Ridbanan som vi rider på nu kommer vara framridningsbana.
Ridningen går ganska bra nu, första dagen gick det inte alls bra. Jag kände mig som världens sämsta ryttare och höll på att börja gråta när jag red All Angels för han sprang bara dit han ville. Trodde Sophie skulle säga till mig efteråt att jag inte fick rida något mer. Men sen har det gått bättre och bättre, trots träningsvärk. Idag red jag Lets get Even som egentligen är Sophies häst för All Angels hade tappat en sko. Och det gick superbra. Mark Player, som är manager för HKJC, sa att han var en väldigt fin häst med trevliga rörelser och jag tyckte allt att han gick lite bättre för mig än för Sophie, hehehe.

388516-100
Man kan se hur bra min 180-kronorshjälm från Lidl är. Den har halkat snett redan innan jag ens börjat rida...
Lisa och Catbird
388516-99

388516-101
I väntan på våran shuttle (en minibuss som kör oss till och från stallet och hotellet).
5.30 går bussen på morgonen.
9.30 tillbaka till hotellet.
15.00 till stallet igen.
17.00 slutar vi för dagen.

Har inte sett så mycket av Hong Kong än. Det är en väldig massa skyskrapor och stora berg runtomkring. Himlen är alldig riktigt blå, föroreningarna gör att det alltid är som ett grått dis. Vet fortfarande inte riktigt om det är ett eget land eller en del av Kina. Ska googla lite på det tror jag så jag slipper känna mig som en idiot som jag gjorde när jag frågade apsnygga pengaväxlingskillen varför inte Kong Kong har samma pengar som resten av Japan.

388516-102
Skyskrapor och berg.

Och Fredrika är också här! Förmodligen är hon någonstans här på hotellet just nu, hennes plan landade fem i morse. Men jag har inte hittat henne. Försökte ringa receptionen och blev kopplad någonstans, men det är inte så lätt att förklara Fredrika Miller för en kines så jag vet inte om det blev rätt. I alla fall så var det ingen som svarade.
Hennes working holiday visum i Australien gick ut 22 Februari, så hon var tvungen att åka någonstans. Och då tyckte Tim att det var lika bra att hon åkte hit istället för att hon skulle åka någon annanstans. Förhoppningsvis så kan hon fixa till ett nytt visum så att hon får följa med tillbaka in i Australien också...

Nu ska jag försöka diska mina jympaskor så jag kan använda de på hotellgymet utan att skämma ut mig. Just nu luktar de gammal svett och hästskit.

Kommer snart mer uppdateringar från Hong Kong!
Ha det så bra och glöm inte skriva kommentarer =)
Kram från Lisa

Pancake Parlour & Taco Bill, kom till Sverige pleeze.

TJOHO!
Prov nummer två i fysiken är avklarat och färdigt. Bara tre prov kvar! (Och två labrapporter och en inlämningsuppgift...)

Det har inte hänt så mycket sen sist, kanske inte så konstigt eftersom att det bara var två eller kanske tre dagar sen jag skrev, men jag var ju tvungen att köpa internet för att kunna göra det puckade provet så jag kan väl lika gärna skriva lite mer.
Börjar bli lite nervös för att åka på måndag. Hade nästan glömt hur nervös jag var innan jag åkte hit.
JAG HATAR ATT FLYGA.

På lunchen i onsdags var vi och åt på Pancake Parlour. Det var hur bra som helst. Inredningen var som tagen direkt ur Harry Potter. Och pannkakorna också. De var stora och tjocka med glass och olika sorters bär. Jag åt blåbär. Tror att det var små leprechauns som gjorde dem. Till och med vår servitör såg ut som nån slags halvalf.

388516-82
Mmmmm.... pancakes (med Homer Simpson-dialekt)

388516-84



Sophie med friterad bananpannkaka och Jess med jordgubbspannkaka.

388516-81






















Och igår kväll var det Taco Bill som gällde. Sophie har tjatat om Taco Bill sen hon såg det första gången, det ligger på vägen mellan stallet och hotellet. Vi var alla lite oroliga för att Sophie skulle bli besviken på Taco Bill. Har aldrig varit med om så höga förväntningar på en liten mexikansk restaurang mitt ute i ett typ industriområde (inte riktigt kanske men näst intill). Men som tur var blev alla nöjda och glada. Vi fick de godaste nachochips jag någonsin ätit. Jag åt en Burrito Bonilla som var god. Jess och Sophie lyckades beställa en bankettmeny av misstag så de fick en femrättersmiddag...

388516-87
Taco Bill

Och det bästa av allt var deras frozen margaritas med olika fruktsmaker. Ananas var godast. Ingen tequilasmak alls. Mmmmmm...

388516-86


388516-85


I tisdags var vi inne i stan för första gången. Och jag shoppade för alldeles för mycket pengar. Köpte värsta snygga T-shirtarna, värsta snygga strumporna och värsta snygga trekvartsjeansen. Plus en bautastor T-shirt som det står "Party like it's 1985" i knallrosa. Så jag fick värsta Lena PH-idén och ska göra om den till värsta snygga klänningen. Någon gång när jag får tid. Så länge är den ett nattlinne.

melbourne
Jess i Melbourne.
Tyvärr dog telefonen typ efter det här kortet så det blidde inga mer kort.

i fikarummet
I väntan på hovslagaren i vår lilla fikatrailer.

Bernard (med franskt uttal). Vår coolaste säkerhetsvakt.
Felvänd bild igen men jag är trött och har ont i ryggen efter att ha suttit framför datorn och jag vill gå och lägga mig!
bernard


Så nästa gång jag skriver blir det från Hong Kong.
Om planet mot all förmodan skulle komma fram.

Saknar er alla och hoppas ni mår bra!

Kram från
the Lisa



Läggdags för DJ för länge sen.

Hej hopp!

Förra veckan fick jag en riktig australiensk upplevelse, vi var på zoo! Eller rättare sagt Healsville Santuary
Där ?the wonder of the Australian bush comes alive?.  Det var hur roligt som helst. Vi fick klappa kängrus och Fred blev nästan anfallen av en pelikan. Ville se en tasmansk  djävul men de låg och sov allihopa så det fick jag inte.


PÅ ZOO!

388516-72
En herr Ödla i glasbur.

388516-70
PELIKANER! De coolaste fåglarna som finns.



emu
Förutom för kanske emuer (jag tror att man måste skriva EMU med stora bokstäver efter pengagrejen hehe)
Synd att de är lite långt bort på kortet de är STORA!

388516-68
Ta en morot herr Kängu.

lisa o kängu
Nu är vi värsta polers!

pelikan på bänk
Herr Pelikan

peppe pelikan
De är ju SÅ snygga!



388516-64
Jess gosar med en annan kängu.

388516-63
Herr Koala vill bara sova.

freddie o herr pelikan
Ni får gissa vem som skrämmer vem mest...

koala
Och herr Koala sover vidare...

dingo
En dingo som tyvärr är lite suddig.

En annan rolig upplevelse var att rida två hästar på woodtrack-banan, det är en rakbana på kanske cirka 500 meter vid sidan om den stora galoppbanan med träflisunderlag. Vi red hästarna två varv på den, och det andra varvet gick superfort. Plus att vi rider i pads, små tygsadlar som är typ som sådana som brukar sitta på gunghästar. Trodde jag skulle ramla av på en gång men som tur var så var hästarna snälla. Jag red All Angels och Jodie Faster. Ska se om jag kan hitta någon bild på Jodie Faster. All Angels var coolast.

388516-71
Vägen som går bredvid woodtrackbanan som går bredvid galoppbanan.
De har bilracing där ibland också som vi ville kolla på, men det var slut när vi kom ut, så det blev ett kort på vägen.

För att lugna kära far så kan jag nu informera att jag inte kommer åka i transportplanet med hästarna (tyvärr, Matt och jag ska åka vanligt plan) samt att jag inte har några planer på att inte hinna med mina studier. Har ju redan gjort ett prov av fem och ska göra det andra på torsdag. Hoppas att jag kommer ha lite tid i Hong Kong så att jag kan göra klart det mesta då. Men jag har ju till och med tionde juni på mig så det är lugnt.


388516-77
Varför ser de ut som att de dansar med hästarna?

388516-76
Catbird är en GOSHÄST.

388516-75


click solar
Click solar

388516-74


Och kära Fred får inte följa med till Hong Kong längre, han åkte tillbaka till Wyong idag. Lite tråkigt, men Tim ville inte ha med honom längre för han rider inte tillräckligt bra längre och han är världens lataste (eller kanske ointelligentaste) när han inte rider utan ska jobba på marken. (Häromdagen lyckades han till exempel duscha en häst två gånger efter att den blivit riden, och duscha en häst innan den blev riden?)
Det värsta är att när Freddie åker (förutom att ingen kommer komma och ge mig godis på morgnarna när de andra rider) så kommer det ta ännu längre tid att promenera hästarna. TRÅKIGT.
Plus att det kommer nio hästar till, till ett annat karantänstall tillsammans med en ny tjej som Tim anställt, och eftersom att hon är ny så ska jag Jess och Sophie åka till det andra karantänstallet och hjälpa henne på vår lunch. TRÅÅÅÅÅÅKIGT. Men vi får betalt 200 dollar extra denna veckan för det så det är väl bra.

Hmmm? Mera nyheter.
Hästpojken. Vad är det för ett puckat namn. Jag tycker redan illa om Hästpojken.
Är nog bäst att avvakta Hultsfred så inte Pete kommer på att han måste stanna hemma och sniffa lim istället för att åka på festival.

I måndags var vi på bio och såg nya Johnny Depp filmen, Sweeney Todd. Den var riktigt bra. Fast de sjöng hela tiden. Johnny Depp sjöng faktiskt riktigt bra. Han var en barberare som började ha ihjäl folk för han blev galen när hans fru dog (eller hon dog inte egentligen han har själv ihjäl henne på slutet utan att han vet att det är hon OOOOPS, hoppas ingen hade tänkt se den). Den var cool. Han är bra på allt den där Johnny.

sweeney todd


I förrgår var vi ute och åt och jag åt känguru. Kändes lite taskigt när jag just hade varit och klappat på dem, men för bövelen, kor och grisar är ju också söta.
Det var ganska gott. Smakade som vildsvin ungefär.

Ät dig nu stor och fet... MOHAHAHAHA!



388516-59
Varning på stan =)


Vilken tur att huset är fint, mamma, Fia kanske kan hjälpa dig att maila några bilder till mig, min MSN fungerar inte.
Och GRATTIS FIA o STINIS!!!! Vad ni är duktiga!

Nej, nu är det läggdags för Lisa för länge sen. Klockan är snart kvart över nio.
Håll tummarna för mitt fysikprov på torsdag och lita inte på Hästpojken.

the Lisa



DJ Smiley in Hong Kong!

Yesss!!!!!!
Gjorde precis första provet i Fysik B och blev godkänd! WIIIIIE

Annars har det hänt lite spännande saker sen sist... Koran (den ena av indierna) som skulle åkt till Hong Kong med de 23 hästarna som ska säljas, har fått ont i ryggen och kan inte jobba på några veckor så han kunde inte följa med. Så då fick minnsann Lisa följa med istället. Värsta coolt.

388516-46
Fredrika ritade denna och satte upp den på dörren hemma när hon fick veta att jag skulle åka till Melbourne, och alltså lämna henne. Fredrika är alltså in the circle of trust medans Lisa hamnat utanför...

Just nu är jag en bit utanför Melbourne på ett motell, hästarna står i ett karantänstall här. Det är 14 hästar nu, de resterande 9 kommer senare. 17 Februari går planet till Hong Kong och förhoppningsvis så kommer vi flyga tillsammans med dem i transportplanet. Vore fränt. Det är jag, Sophie (Tims flickvän), Jess (en kompis till Sophie), Fred och Matt (en ny kille som är inhyrd som jockey bara för Hong Kong-resan) som är här. Efter en vecka i Hong Kong så kommer Tim och Aaron dit också.
Jobbet här är väldigt mycket lättare än på Limitless. Har nog redan gått upp alla kilona igen som jag hade gått ner...
Resan hit ner var däremot inte så rolig. Det var en 16 timmars mardrömsfärd i utrymmet framför hästarna i hästlastbilen. Det var iskallt (på natten när vi åkte, på dagen blev det istället varmt, kvavt och instängt), skumpigt, ont om plats och skiljeväggarna skramlade så jag trodde jag skulle få tinnitus. Men jag lyckades sova en rätt stor del av resan så det var okej.

388516-48
Vet inte om det syns riktigt men därbakom står i alla fall hästarna...

388516-47
Sophie och Jess

Tim har pratat med transportföretaget och frågat varför vi var tvungna att åka bak med hästarna och inte i förarhytten. Nu har båda chaufförerna som körde oss fått sluta och företaget bjuder oss på en 50 dollars (ca 250kr) middag på vårt hotell som kompensation =) Man kan nog säga att det transportföretaget är ganska beroende av Tim, hehe.

388516-53
Stallen, och 2 av de 3 små rasthagarna vi har.

Vi börjar jobba halv fem, alla hästar måste ridas innan klockan sju för sen stänger de galoppbanan för oss. Så mockar vi och fodrar och sen kommer den absolut tråkigaste delen av dagen. Hästarna måste promeneras en timma varje morgon och kväll. När vi är klara på morgonen runt halv elva så är vi lediga till halv tre. Sen ska hästarna promeneras igen, och så mockar och fodrar vi igen och sen är allting klart vid halv sex ungefär.
Det enda jobbiga är alltså att gå och beta med hästarna. Men jag försöker fördriva tiden med att ta kort, lyssna på musik, ringa folk eller övertala folk att ringa mig =)

388516-51
Freddie och All Angels, en av de finaste hästarna.

Min favorithäst heter Catbird och är en töntig fux. Eller han heter egentligen ingenting, ingen av hästarna har namn än så vi kallar dem mammans eller pappans namn. Catbird är världens fegaste häst, men han är söt.

388516-56
Catbird, som på den här bilden inte riktigt kommer till sin rätt för han mådde lite dåligt efter vaccination.


388516-55
Catbird igen

Alla hästarna är otroligt lugna och snälla för att vara tre år. Fem av dem är hingstar och resten är ganska nyligen kastrerade men de är väldigt trygga och godmodiga (hmm.... vet inte vart det ordvalet kom ifrån eller om det ens är ett ord?)

388516-57
All Angels igen.

388516-54
Our Side Show tittar fram bakom ett träd. Ja, den är felvänd men jag orkar inte fixa det för det är krångligt och jag är trött på att sitta vid datorn. Vänd på huvudet för bövelen.

Idag var "the head" för Hong Kong Jockey Club hos oss och tittade på hästarna. Tim samarbetar med dem, tror till och med det är klubben som betalar för karantänstallet och allt sånt. Chefen var i alla fall väldigt nöjd med hästarna och hur de gick när de reds så det var bra. En del av hästarna är värda ca 1 miljon australienska dollar, man blir lite nervös om man tänker på det...

I måndags var jag, Jess, Fred och Matt på galopptävlingar på banan precis bredvid stallet. Det var roligt, Vi tog på oss klänningar och högklackat och drack massor av champagne på vår lunchrast (vilket inte var så smart med tanke på att vi skulle tillbaka och jobba och promenera hästar i stekande sol...).
Spelade för ungefär totalt 25 dollar och vann totalt 30 dollar. Rätt skickligt tycker jag. I första loppet var det en häst som hette Uppsala som jag ju var tvungen att spela på. Men han var tyvärr usel och kom sist (hade dock vunnit typ 300 dollar om han hade vunnit. Attans).

388516-50
Sandown Racecourse

388516-49
Lisa och Jess

Om det fattas några c i min text är det inte för att jag är dålig på att stava utan förmodligen för att jag har tappat någon slags mat på tangentbordet som gjort att c-knappen inte riktigt vill fungera som den ska.

Lisas festivalönskningar för i sommar:

  • Babyshambles (så får de banne mig ta och komma den här gången!!!)
  • Regina Spektor (men är kanske inte så troligt att hon kommer i sommar också...)
  • Håkan
  • Nationalteatern (naturligtvis)
  • Kalle Baah
  • Dia Psalma
  • Elias and the Wizzkids
  • Florence Valentin
  • Hello Saferide
Nu ska jag försöka plugga lite tänkte jag, om några timmar är det jobb igen. Blev lite peppad av att klara fysikprovet, känns nästan som att jag till och med kan bli klar tills i sommar.
Däremot kommer jag nog boka om flygbiljetten hem till ett senare datum (såja, såja, bli inte ledsen nu). Eftersom att vi kommer hem från Hong Kong 17 Mars så har jag ju bara några veckor på mig innan mitt flyg går. Och jag tänkte jobba ett par veckor till hos Tim när vi kommer hem, och så vill jag resa runt och se lite av landet som sagt. Så preliminärt nytt hemresedatum blir nog i mitten av Maj nån gång.


388516-52
Vår lyxiga hyrbil som bara jag oh Sophie får köra. Den är automatväxlad och hur fin som helst. Och det bästa är att Tim (eller kanske Hong Kong Jockey Club) betalar bensinen.


Ha det fint och längta inte ihjäl er efter mig! (ja, jag vet det är svårt att låta bli)
Kramar Lisa

RSS 2.0