Varning för ras

De senaste dagarna har det regnat oavbrutet här. Idag regnar det inte, än så länge, men om det skulle göra det så är det stor översvämningsrisk. I somras (eller vintras här då) så var det översvämningar så att flera hästar dog och andra sköljdes iväg flera kilometer innan man hittade dem.


388516-44
                                   Galoppbanan, som var en sjo vid oversvamningarna for ett halvar sen ungefar.

På grund av allt regnet har vi inte kunnat rida några hästar sen i torsdags, vilket gjorde att vi fick ledigt både igår och idag. Var riktigt skönt att vara ledig två dagar. Igår sov jag typ hela dagen, så idag är jag pigg. Min kropp är nog lite chockad över den här ovanliga vilan. Däremot så får vi då ingen ledig dag nästa vecka men men...


388516-43
Pa vag till internetcafet.

388516-42
Ninian Close, var gata.


Red två hästar på galoppbanan i torsdags och har världens träningsvärk typ överallt. Mest i benen och ryggen.

Men roligt var det.

Det har kommit tre nya svenska tjejer, Linnea som bor i vårt hus och Jill och Bella (eller Jelly and Belly som Kouran kallade dem, han har lite svårt med språket ibland, hihihi) som bor med killarna i stugan vid stallet. Linnea stannar bara en månad och verkar trivas ganska bra. Jill och Bella skulle stanna i två månader men åker nog härifrån närsomhelst för Bella trivs inte alls.


Kato åkte hem i torsdags. Hennes pappa är sjuk och hon ska åka hem i minst två veckor och vänta på resultatet av hans behandling. Så om han blir bättre kommer hon förhoppningsvis snart tillbaka.
 

Annars är allting bra. Tim har sagt att han ska ge mig en ridlektion om dagen på Verdi, vilket är superbra. Än så länge har han mest skällt över mina händer som är "all over the place".

De senaste dagarna har vi varit tvungna att longera alla hästarna (23 stycken) som ska till Hong Kong på torsdag. De står som sagt i ett annat stall som inte har sådär jättebra träningsmöjligheter så vi får typ longera dem i hagarna och de fattar ingenting. Som herr Golf ungefär, pappa. Eller en del av dem går bra men de flesta fattar ingenting och tycker det är roligare att dra iväg i full galopp genom hagen så att man flyger som en liten vante.


Saker jag saknar mest med hemma:


* Familj och vänner såklart.

* Att få köra bil på rätt sida av vägen.

* Att vakna sent efter en utekväll i min lägenhet och kunna gå ner till Kebabcenter och köpa fetpizza och bara slappa hela dagen (och det ska vara riktig pizza, inte tjockpizza som de har här).

* Super Mario

* Yoga-träningen på F&S (som vi visserligen bara var på två gånger men det var ju roligt!)

* Fika på stan.

* Tjuvröka i Pernillas hiss.


Men har inte så farlig hemlängtan faktiskt, jag vet ju att allt det där finns kvar när jag kommer hem i början av April (om jag inte bokar om biljetten).

Har planer på att ta tågvägen från Sydney till Perth när jag väl åker härifrån, det är en tredagarsresa ungefär tror jag. Så vill jag stanna på lite ställen på vägen, typ Melbourne några dagar och Adelaide några dagar och sen förhoppningsvis hälsa på Sofie Tyresgård i Freemantle och stanna där ett tag.


388516-41
                         Kangurus som man kan se nar man skrittar ut hastar at Tim. Tyvarr pa lite langt avstand....


388516-39
Teddy (den lilla gula) och Indie (den stora svarta)


Isabell, har du kollat vilka festivaler som gäller i sommar? =)

Har varit lite dålig på att ta bilder den senaste tiden men ska försöka bättra mig. Har tagit med några fler i alla fall som jag hittade.


SÅ TA DET LUGNT OCH ÄT INTE GUL SNÖ

the Lisa

388516-40

Lisa - the lizzard killer


Jag körde över en ödla i onsdags. Det var på väg hem från jobbet, vi hade jobbat till 20 över 8 på kvällen för att hinna ta in, rycka manen, tvätta, kamma och ta kort på 27 hingstar och valacker som ska åka till Hong Kong om några veckor för att säljas. De står på ett annat ställe en bit ifrån Tims gård. När vi åkte hem så såg jag att det var nånting på vägen. Det rörde sig inte så jag trodde att det var en gren eller nåt och körde vidare. När jag kom närmare såg jag att det inte var någon gren. Utan en ödla. Stor som en katt ungefär. Och puckoödlan satt mitt på vägen. Och då var det liksom försent. Min hjärna registrerade att det var en ödla. Mina ögon mötte ödlans ögon i en sekund och sen sa det smack och ödlan var ödlemos. Det var lite sorgligt. En waterdragon var det tydligen.


Idag kommer det tre nya svenska tjejer som ska jobba. Så jag måste dela rum med någon igen. Det är inte så roligt. Men det är ju bra att det kommer nya jobbare som kan göra det jobbiga jobbet som jag har gjort i en månad nu. Så jag kan få rida mer istället. Igår red jag faktiskt fyra hästar, nytt rekord. Tre av dem skrittade jag bara ut en halvtimma men i alla fall. Så har Tim bestämt att jag ska rida en av hans pensionerade fälttävlanshästar som ska sättas igång igen. Verdi heter han, och han var faktiskt riktigt rolig att rida. Lite galen men man märkte ändå att han är väldigt välutbildad. Så det ska bli kul.


Annars har det inte hänt så mycket här, ska försöka spara lite pengar av min lön nu så jag kan ta lite ledigt

och åka runt lite när jag väl åker härifrån.


En typisk jobbdag ser ut ungefar sa har:
0400 klockan ringer, Lisa satter pa snooze, 9 minuter
0409 klockan ringer, Lisa staller om alarmet till 0415
0415 Lisa ar arg for att hon fortfarande jobbar pa det har puckade stallet, handerna gor ont och till slut lyckas hon ta sig upp ur sangen, borsta tanderna och satta in linserna.
0430 Lisa ater flingor och mjolk, dricker apelsinjuice och gor iordning en mugg kaffe som hon kan spilla ut i bilen
0445 bilen avgar till jobbet
0500 Lisa fodrar 22 hungriga galopphastar och forsoker undvika alla ackliga spindlar som byggt nat utanfor hagarna precis dar man maste ga med maten
0520 Lisa mockar 6 boxar, efter ca den tredje borjar livet kannas lite battre igen och Lisa blir glad igen.
Nar boxarna ar mockade sa ar det 26 galopphastar som ska sadlas och transas och fa benskydd. Emma och Aaron och Fred och ibland Tim och Sophie kommer och rider.
0930 (cirka) Ar alla hastar ridna och da bar det ivag till andra sidan vagen till event-hastarna. Dar far man borsta, satta pa equissage-maskiner (en slags ryggmassage-grej som alla hastar far innan de blir ridna) sadla och skritta hastar. Har man tur sa far man rida en hast eller tva pa ridbanan ocksa.
Har man otur sa tycker Tim att alla hagar ska mockas ut innan lunch. Andra roliga uppgifter man kan fa ar att fylla pa med span i boxarna eller skura vattenkar.
1200 (cirka) Lunch
Alla aker hem till huset, ater choklad, roker absolut inte nagra cigaretter, ater yoghurt och toast och sover eller tittar pa film.
1500 (cirka) Tillbaka till jobbet for att gora klart allt som inte hanns med pa morgonen. Gora rent utrustning, byta hagar pa hastarna, fodra, mocka ut, sopa.
1800 (cirka) Slut for dagen!
Lisa aker hem, lagar nyttig mat (oftast nudlar), duschar, kollar lite pa Scrubs pa datorn.
1900 Vanner pa TV
2100 (absolut senast!) ar det laggdags.

Ungefar sa ser dagarna ut. Ibland gor vi faktiskt lite roliga saker, som att aka och handla mat, eller tvatta bilen for att Tim sager att den ar smutsig och att vi ar de samsta car-parents han nansin sett.

Här kommer lite mer bilder for er att njuta av =)


388516-38
Ridbanan


388516-37
Vart kara hus dar vi bor.


388516-36
Flygande papegojor


388516-35
Personalbilen


388516-34
Tagstationen i Wyong


388516-33
Foderrummet, Tim star och skriver nanting pa sin alskade whiteboard som ingen annan far rora...


 

Ha det så bra!


DJ Smiley in tha House!

Gott nytt år!

2008 kan väl inte bli värre än 2007 i alla fall.


Ledsen att bloggen inte blivit så uppdaterad på ett tag. Har varit lite dåligt med tillfällen att ta sig till internet.

Och ledsen att jag missade nyårsfesten Pernilla, är säker på att den blev galen. Du får ringa eller maila och berätta alla snaskiga detaljer. Hehehe. Allt. Det du inte kommer ihåg får du fråga Jossan om.

Om man vill ringa mig, så är jag 10 timmar före i tiden, bäst är att ringa mellan sju och nio på kvällen (alltså nio och elva på morgonen hemma) eller på söndagar för då är jag ledig.

Tar med numret igen, kanske det inte kom med ordentligt förra gången för jag har fått förvånansvärt få samtal =(

+61 450 113455


Här kommer i alla fall lite mer bilder.

Här är från när vi var på stranden, de med grå himmel är från när jag, Fredrika, Fred och Aaron var där. De med sol på är från vår lediga dag söndagen innan julafton.



388516-13

388516-12
Ser ju skont ut, men blev solbrand och flagar fortfarande =(

388516-11
Fred leker havsmonster

388516-10
Det ar mycket varmare i vattnet an det ser ut. JAG LOVAR!!!

388516-9
Shelly Beach

Julen kom och gick ganska obemärkt. Det var lite mindre att göra än vanligt på juldagen, ingen ridning. Så bara fodra, mocka, mocka hagar, ta ut hästar, rykta, ta in hästar, fodra igen och mocka igen.....

Så fick vi jullunch i Tims hus. Den svarta killen i tomtedräkt är Aaron.


388516-19
Aaron Tim och Fred pa Tims veranda

388516-18
Kato Emma och Kirsty ater julmat

388516-17
Fredrika och Lisa ater julmat

388516-16
Aaron och Sophie spelar biljard

388516-15
Fred

388516-14
Fran vanster: Fred, Fredrika, Lisa, Aaron, Hajinda, Tims pappa, Emma, Kato, Couran, Sophie, Tim, Kirsty

Det var roligt att prata med familjen på julafton i alla fall.

Go Krister! Venöppning till alla knarkare! (Eller hur det nu var)

Skönt att allt är som vanligt därhemma =)


DJ Smiley är mitt nya smeknamn. Det är Aaron och Fred som hittat på. Emma är Milky för att hennes ben är så vita (de var rosa ett tag efter att vi varit på stranden men nu är de vita igen). Kato är Coco, vet inte riktigt varför. Så hittade de på att jag skulle vara Smiley för att jag är glad hela tiden. Tydligen. Sen blev det DJ av nån anledning som jag inte vet. Men det låter fränt så jag är rätt nöjd.


Nej Sofia, tyvärr. VI HATAR ASSYRISKA!


Vårt nyårsfirande gick sådär. Vi planerade ju en helkväll i Sydney med typ världens lyxigaste fyrverkerier vid hamnen och dans hela natten. Men sen blev vi lite sena från jobbet, lite sena från huset, det fanns ingen taxi att få tag på så vi fick gå till tågstationen. När vi kom dit så hade Emma glömt sitt leg hemma så hon var tvungen att vända och åka och hämta det. Så missade vi tåget och fick ta nästa som gick 10.22 på kvällen. Vanligtvis tar tåget cirka en timma, men det var lite sent så klockan 00.00 var vi fortfarande på tåget i utkanten av Sydney. Vi såg lite av de FANTASTISKA fyrverkerierna genom tågfönstret.

När vi kom fram till hamnen vid halv ett så var alltihopa slut och alla var på väg därifrån. Det gick inte att komma in någonstans utan biljett och fanns inga taxibilar att få tag på. Alla var trötta och sura efter att ha jobbat sedan fem på morgonen.

Till slut fick vi tag på en taxi som körde oss (svart, till världens överpris) till Kings Cross (slumkvarteret) Ungefär som gatan vi bodde på i Tyskland, Rod, fast tio gånger värre...  

Där kom vi i alla fall in på en klubb. Så med lite alkohol i kroppen och musik så hade vi faktiskt riktigt roligt. Tog tåget hem på morgonkvisten och vi kom tillbaka till Wyong vid halv tio på morgonen.


388516-29
Jag som forsoker se cool ut...
Gar ratt bra tycker jag =)

388516-28
Emma och Fred

388516-27
Kato och Emma

388516-26
Pa dansgolvet

388516-25
Emma och Lisa

388516-24
Var INTE medveten om fula killen dar bakom.

388516-23
Gruppbild

388516-22
Fred och Lisa

388516-21

Ett band som spelade vid hamnen i Sydney
(de var bra men en klen trost for att ha missat fyrverkerierna)


388516-20

                                                              

Var kompishund som vi hittade pa tagstationen. Och Aaron.



Lisas nyårslöften:


  • Plugga mera fysik, helst en timma om dagen.

  • Äta mindre choklad och mer sallad.

Här är lite bilder från min och Katos kamera.
Blev visst bara tre, har massa mer men internetcafet stanger om 4 minuter sa det far bli till nasta gang!
Om man vill kan man ga in pa Katos blogg och titta pa mer bilder,

http://kato-downunder.blogspot.com
det ar dock skrivet pa hollandska sa man forstar nog inte sa mycket...

388516-32
En herr Spindel som bodde ovanfor var dorr nagra dagar. Vi kallade honom Spiddy.

388516-31
Papegojor som kakar hastarnas mat.


388516-30

Var altan pa baksidan av huset. Valdigt mysig!

Kommer nog mer bilder pa sondag. Hoppas ni alla mar bra.
Kramar fran Lisa

RSS 2.0