Vad skulle vi annars göra?

Bästa återbjudningarna någonsin. Det måste ha varit den bästa återbjudningen någonsin. Det var länge sen jag hade så roligt. Klockan är just nu oj nu plingade mikron, 0420 och jag kom just hem eller jag hann stoppa i två mackor med ost i mikron först. Jag och Signe var raggare i världens snyggaste volvo. Som tyvärr nu har gått till sin sista viloplats i nån kartonginsamling nånstans. Hoppas jag, Vi hade i alla fall väldigt roligt. välidgt väldigt roligt. Och med risk för att Signe kommer att slå mig igen så var det faktiskt extra roligt att det dök upp några oväntade personer.

Och som vi brukar säga i Sjöbo.
- Once you go black, you want to go back...

Godnatt.

En hög med celler.

Är egentlligen vad vi alla är.

Det är ju ganska fantastiskt. Att flera miljoner celler samarbetar så att jag ska få vara jag. Varför gör de det? Att det sitter små celler ute i fingertopparna och bildar lite aktinfilament eller vad det nu är och så skickar ut det ur cellen så att jag ska få ha naglar. Jag tycker jättemycket om mina naglar. Tack, små celler. Men VARFÖR??

42?

Någon?

Har du varit vilsen, älskling?

Har allt gått helt åt skogen?

Man förstår inte riktigt hur bra man har mått förräns man mår dåligt igen. Eller i alla fall har inte jag gjort det. De senaste veckorna har varit de bästa på länge. Och nu känns det inte så längre. Men det måste väl få gå nerför också ibland. Förhoppningsvis blir det inte så längvarigt den här gången.

Idag har jag och Signe börjat bygga bilen. Den blir SKITSNYGG: Bilder kommer så fort jag lyckats få tag på en USB-kabel. Vi kommer vara snyggast på stället på lördag.

Kom precis hem från en ljuspromenad genom Uppsala. Det kändes som om Uppsala var väldigt vänligt inställt ikväll. I hela stan har olika företag och kommunen byggt olika ljuskonstverk på lite olika sätt. Det finns t ex en lekpark där man kan trycka på knappar så kommer det djur-ljud och ljus ur träden. I en tunnel är det ett blått sken och så spelas det klassisk musik och hörs hovslag. På ett annat ställe finns det en bro där lamporna tänds i takt med att man går över bron. Men den bästa är ändå "Slowfox i novembernatt": Det är en spotlight med fotspår i där man kan dansa, och så spelas det Frank Sinatra och liknande låtar. Vi dansade jättelänge =) Och så blev vi bjudna på varm choklad och en bulle av några kyrko-människor. Från Vinyard-kyrkan sa de att de var. Vi tror att det är en sekt av något slag. Och Signe hittade en silvertejp till oss. Precis vad vi behöver till bilbygget!


Tuesday morning 4am

Och jag kan inte sova.

Det är som att det blivit kortslutning i hjärnan. Tankarna bara hoppar fram och tillbaka utan att hinna bli färdigtänkta. Väldigt stressande. Funderar på att gå upp och duscha, vet ju hur trött jag kommer imorgon bitti. Kanske lika bra att lura hjärnan och gå upp nu istället. Jag försökte titta lite på TV men de flesta kanalerna verkar ha blivit utslagna av herr snöstorm här.
Och så hoppar tankarna till dig och jag bir ledsen. Igen. Att man aldrig lär sig. Är det ens någon idé att försöka?

Imorgon ska jag och Signe bygga en bil som vi ska klä ut oss till på Återbjudningarna på lördag. Det ska bli roligt. Vi har fixat värsta bra kartongen från en affär i stan. Sen har vi lektion imorgon mellan ett och tre. Inte speciellt jobbigt. Det 'är dessutom bara en uppföljning. På kvällen imorgon ska vi gå en ljuspromenad genom Uppsala och dricka glögg. Nästan hela basgruppen tror jag. Det ska bli roligt det med. Och i helgen är det som sagt Återbjudningarna. Kommer säkert att bli hur kul som helst.

Så varför är jag så arg?

Snart är det jul och jullov också, ska bli så skönt att komma hem. Eller? Jag vet faktiskt inte.

Nej, jag ska väl försöka sova lite till. Eller kolla lite på TV. Eller läsa lite om genetik. Haha, troligt.

Godnatt.

Det är saligare att giva än att... (nej, vänta tvärtom var det kanske?)

Lisas önskelista: (Vad Lisa önskar sig till jul)
  • Liza Marklunds nya bok - En plats i solen
  • Knivar (mina knivar kan knappt skära en tomat ens ju)
  • Ett medicinskt lexikon
  • Ett engelskt veterinärmedicinskt lexikon
  • Dellmann's Textbook of Veterinary Histology
  • En cykelhjälm (en snygg, sån som Camilla har)
  • En Jordenrunt-resa - eller åtminstone Thailand

Lisas önskeönskelista: (Vad Lisa önskar sig att andra önskar sig till jul)

  • Pappa: Snälla barn
  • Mamma: Snälla barn
  • Tina & Krister & Bäbis-Oskar: En fin hemmavirkad hatt till Bäbis-Oskar
  • Sara & Emil: En hembränd CD-skiva med Eddie Meduza och Black Jack
  • Camilla: En date med Carl-Philip och en stulen labrock från BMC
  • Sofia: En brodd
  • Mormor: En hemmagjord kattalmanack
Skulle någon ha några invändningar hör av er snarast, annars räknar jag med att alla håller med!
Okej, nu måste jag bara lära mig virka.

Sjuk och dålig

Jag mår inte bra idag... Mår faktiskt väldigt väligt dåligt. Och det beror inte bara på att jag och Signe har hittat en hylla med gratis halvdruckna öl på Snerikes. Det beror också på att jag cyklade omkull när vi skulle från Linnea till Snerikes. Jag har stukat en stortå, blåmärken på bägge knäna och ett stort skrapsår på det ena. Och en klämd nagel. Jag hoppas den inte kommer ramla bort... Min stackars bästa cykel fick en klämd cykelkorg =( Det dummaste är att jag ramlade för att Micke, som cyklade framför mig ramlade, och på något vis lyckades jag också ramla, precis likadant. Men det var jävligt halt.
Jag tror ändå det blev en rätt lyckad kväll på Snerikes till slut. Diskjockeyn blev lite kär i mig (ovanligt) och spelade Parken, massa Håkan, the Coral (utan att jag ens önskat, han måste ha läst mina tankar) och Franz Ferdinand. Förfesten var också rolig. Mina kära basgruppsmedlemmar fick lära sig drickesleken. Jag tror de tyckte det var roligt. Förutom kanske Micke när han fick 25 klunkar på raken för han glömde en regel. Haha.
Så idag har varit en slappardag. Skulle gått på en föreläsning egentligen klockan ett, men jag stannade hemma och åt godis istället. Föreläsningen handlade om genetik. Det är inte så svårt. Däremot har vi en föreläsare som får det enkla att låta svårt. Så egentligen gjorde jag mig nog en tjänst när jag inte gick dit.
Jag är lite arg för att jag inte vet vart min USB-kabel är. Jag har ju haft två stycken. Och bor på 12 kvadrat. Hur kan man tappa bort dem? Fast just nu är mitt rum en big mess så det är omöjligt uppdrag att hitta nånting överhuvudtaget här. Men jag måste ändå städa snart för i helgen kommer Sanna och hälsar på!!! Det ska bli väldigt roligt. Tyvärr är jag pankast av panka men som sagt, Super Mario är ju gratis =D

Godmorgon!

Har äntligen kommit upp ur sängen, efter att ha snoozat i två timmar... Igårkväll tänkte jag att jag skulle studsa upp ur sängen och springa till affären och panta burkar och köpa mjölk och dammsuga och laga gröt osv. Men det blev inte riktigt så. Det är så skönt att snooza.
Plus att nånstans där kom jag på att jag vet inte vart pantstationen är på mitt ica, de kanske inte ens har någon. Jag har aldrig sett någon. Och har ju inte tid att springa runt hela Uppsala och leta efter en jäkla pantstation bara för att kunna köpa mjölk.
Så det vart ingen mjölk, det vart ingen dammsugning. Men väldigt god gröt med hemlagat äppelmos.

Igår hade vi muntlig tentamen i skolan. Det gick bra. Det var jättelätt. Jag blev nästan arg för att jag pluggat för mycket.
Så nu har vi bara en tenta kvar innan jul. 19 December.

Ikväll ska vi ha basgruppsfest och dricka öl och spela bordshockey hemma hos Linnea först och sen gå till Snerikes och dansa till Håkan och kanske Parken om man har tur.


And life's not so bad without ya

Är ledsen att jag inte har skrivit på ett tag. Finns massor att berätta men mycket lite tid. Jag har haft en galen helg eller vecka eller vad man nu ska säga med Brännbål och "saft"kalas och lekar och Delirium i Uppsala i torsdags. Örebroresa och Idol och Singstar och Harrys och reunion (inte för mig men ändå) i fredags. Lugn biokväll med mina kära vänner i lördags och fotboll med världens bästa ÖSK och farsdagsmiddag hos världens bästa pappa och efterfest på Björnstugan med liten syster och dryga ÖSK-spelare (men som i alla fall bjöd på cigg) i söndags.
-Är det där Roni??
-Ja, det är det. (underförstått: Roni är min kompis!!!!) Hahaha.
Sen en ganska jobbig måndag med biltur till Uppsala (utan spolarvätska) och sen en god natts sömn (på 15 timmar). Igår kväll var det partaj igen, vem kan säga nej till världens mest aktiva Moa när hon ordnar kalas med hattar och blåsgrejer och fiskedamm och paket och saft och ballonger. Och vilket barnkalas det blev sen då... Det slutade på Snerikes fast jag och Signe inte ALLS verkligen inte skulle gå ut, men det bara blev så (vi har dåligt inflytande på varandra, jag borde börja umgås med andra människor, men hur roligt kan det vara liksom??) Och kvällen på Snerikes blev rolig trots dålig musik, tack vare roliga människor och avslutades med en Bamsekorv och en väldigt intressant diskussion om kapitalism vs kommunism under en promenad på väg hem och jag lyckades rätt bra för en gångs skull (eller åtminstone tror jag det, är lite suddigt och min kombatant (Kalle?! Kalle?!? Är det inte Kalle???) var väl kanske inte helt nykter och diskussionen kom att handla lite väl mycket om psykedeliska svampar. Och i morse var det Mr Ågren och tentaångest men det gick ganska snabbt över när man inser att, nej, de andra kan inte speciellt mycket heller. Och det är ju faktiskt fyra dagar kvar till muntan. Jag och Signe har gjort ett perfekt schema på hur vi ska klara av att läsa in allting vi har missat. Efter att vi hade gjort klart vår planering för ett par timmar sen så var vi så nöjda med oss själva och vår eminenta planering att vi satt i typ tre timmar och kollade klipp på youtube, skvallrade om igår och mailade till Parken och frågade vilken stad världens bästa låt handlar om. Det här kommer gå utmärkt.

Okej, det var snabbversionen, för den långa versionen får ni höra av er. Ska se om jag får låna kära rumskamrat Carolinas USB-kaber (tomte jävel har inte lämnat tillbaka min än) så kan jag lägga upp lite bilder under tiden som jag tittar på Gray's Anatomy.
Nej jag orkar inte, det är så mycket kort och jag orkar inte sortera och förresten orkar jag inte fråga Carro om jag får låna kabeln.

Kort kommer snart, jag lovar.

Be good.

-Nej! Jag bor i en korridor! Jag har ingen TV på rummet!

Jävla Radiotjänst!

-Har du TV där du bor i Uppsala? (Tvn står och låter högt i bakgrunden)
-Nej! Jag bor i en korridor! Jag har ingen TV på rummet!
-Nehej, jag förstår. Ursäkta att jag störde.
-Ingen fara.

Är hur det borde ha låtit. Men nej då. Så här lät det. Egentligen.

-Har du TV där du bor i Uppsala? (TVn står och låter högt i bakgrunden)
-Ja, det har jag.
-Ja, men då skickar jag en faktura så kommer den inom tio dagar.
-Ja, men gör det då jävla CP-loser som inte kan få nåt bättre jobb än att ringa runt till oskyldigt folk och vara otrevlig.
(den sista meningen fanns bara i Lisas huvud, men den var så hög att jag är säker på att radiotjänstmuppen hörde)

GAAAAAAAAH


JÄVLA RADIOTJÄNST.


Men men. Man ska väl vara solidarisk och ge sitt bidrag till samhället. Kapitalister finns det nog med ändå. Och det finns ändå hopp om livet.
Skönt att se att Carl-Philip tar lite ansvar för vårt framtida liv tillsammans:
Se följande på Aftonbladet.

Och igår på skolan kunde man se att Carl-Philip var på väg.



Han letade förmodligen efter mig, jag var bara ett par dörrar bort, men ibland är ju personalen så långsam med att rulla ut mattan, eller the mat, som jag och Carl-Philip brukar kalla den så han hann nog inte dit innan jag hade slutat.

Idag är det fest på skolan. Tvåorna ska ta sitt alldeles egna namn, från början heter man Amöba, som min klass gör nu, sen får man välja ett eget namn i tvåan, fram tills att det nya namnet är bestämt kallas man Senioramöba. Namnet brukar vara nånting klyftigt på latin. En klass hette Vet'n'Wild. Det var lite coolt. Och nån annan heter Vetos Locos eller nåt liknande. Osv. I alla fall. Ikväll är det som en namngivningsceremoni för tvåorna, så vi ska leka nån slags lek och sen blir det middag och fest på kåren tills inatt. Och imorgon ska jag åka med Lolo till Örebro. Jag har värsta planen att vi ska gå och leta vinterjackor och sen gå på danspass på Friskis innan vi åker, men jag har glömt att prata med Lolo om det. Ska göra idag. Och ska prata med pappa så att jag kan få bo där i helgen. Och jäklar måste ju köpa Farsdag-present. Och födelsedagspresent till Isabell!!! Usch vad stressigt det blev nu då. Jaja, det löser sig alltid. Festen ikväll ska bli rolig i alla fall. Rapport kommer senare...




Hemma är en plats där ingen annan behövs.

Oh, det var skönt att komma hem till Uppsala igår kväll. Helgen var fin (förutom den första ångestattacken där i början), men utmattande.

Jag har haft en riktig latdag idag. Det var skönt men jag börjar få lite dåligt samvete. Jag borde ha varit på föreläsningar, och ute på Ultuna och kollat efter nervceller i ett cp-mikroskåp, eller ÅTMINSTONE pluggat lite grann, men jag orkade inte riktigt gå upp i morse. Ibland måste man få stanna hemma och sova en hel dag.
Jag litar på att min hjärna återgäldar tjänsten genom att lära sig allt jag behöver kunna till tentan ändå. Det brukar ju fungera.


Min latutstyrsel för en lat dag...

Helgen i Örebro har varit bra. Jag har bott hemma hos mamma och Fia. Det gick bra förutom att vattnet luktar illa och det är hundhår överallt.
Tog tåget hem och det var överfullt. Ibland hatar jag alla människor. Orkade inte tränga mig ner brevid nån tjockis så jag satte mig ute vid dörren med mitt kaffe.
I fredags var jag värsta hurtiga och var först och red Stina, jättekul!!! och sen och tränade på Haga med Sanna, mindre kul men kände mig duktig i alla fall... På kvällen cyklade jag och hälsade på hos Helen och David i deras hus på landet. Cykelturen var lite traumatisk men annars mycket trevlig kväll. Vi drack vin och tittade på Idol, (jag skulle vilja vara en av tjejerna som springer efter Johan och skriker hela tiden, han är ju SÅ frän). Och huset är hur fint som helst ju!!! Är bara lite avundsjuk... Jag vill också bo på landet! 
Cykelturen hem gick konstigt nog mycket bättre! Inte alls mörkt och läskigt utan bara jättemycket stjärnor och en flummig Lisa.
I lördags var det relaxen, det var guld! Så skönt att bara ta det lugnt och dricka vin och tjuvröka lite ute på balkongen. Och grymt kul att träffa Elin igen!! Det var ju ungefär ett år sen sist, men kändes som igår =)


Cissi och Sanna relaxar.


-Kedjeröker vi nu eller?
-Jaaa.
Skönt att du är hemma, Elin =)


Cheerleader Fingers!!!!
Eller vilka fingrar var det?

Och sen utekväll på Björnis, också roligt. Det roligaste var när jag sprang fram till Pernillas piratkompis för att peta på hans mustasch utan att ens veta att det var Pernillas kompis. Haha.
Pernilla var ett vackert lik och piratkaptenen hade tyvärr en vacker flickvän.

Igår då. Då var det hopptävling i Mariestad. Ingen är som min kära syster när det gäller att hitta tävlingar så långt bort man bara kan komma. Men det var väldigt trevligt ändå måste jag säga. Jag behövde inte göra speciellt mycket alls, Sara och Sofia skötte det mesta, jag kunde bara gå runt och se cool ut. Och det är jag ju bra på. Träffade Enar, Signes bror och kände inte igen honom först i bakfyllan och allt, men jag tror inte han märkte det... Hoppas inte. Han red i alla fall en unghäst och var duktig.
Sofia var också duktig.
Och ÖSK var duktiga 2-1. Jag har köpt biljetter till Fia och mig till Ljungskile-matchen på söndag.
Lolo och jag åkte från Örebro vid halv tio igår kväll, eller kanske man ska säga halv tjugotvå? Pappa? Sofia fick lite bröd i present. Hihi. Bilturen gick bra förutom att vissa bilförare inte kunde köra rakt eller hålla hastigheten, Och Lolo är lite dålig på att tuta när det behövs =D

Här kommer lite innebandykort och hittade faktiskt två från förra lördagen, 80-talsfest på ÖG. Har INGEN aning om att jag hade tagit de korten, men snygga var vi i alla fall.

Innebandy på Fyrishov, Storvreta - Varberg:


Målvakten har hjälm... Ingen annan.


Heja nummer 9!!


- Hmm, nu får vi nog samla ihop spelet lite bättre...
Ingen som drar sig i läppen och undrar vad som händer här inte!

Om jag visste hur man la upp filmer här kunde jag lägga upp filmen på när jag får innebandybollen på fingret och inte fattar nånting,,, Det var ju tråkigt att jag inte vet hur man gör det.

80-talsfest på Östgöta Nation:


1985



Signe och Calle.
Calle har faktiskt spelat med LARS WINNERBÄCK!!!
Det var länge sen men det är fortfarande ascoolt.

Det är väl bäst att jag går och lägger mig, så jag orkar gå till skolan imorgon.
Funderar på om jag skulle maila till någon och förklara eller kanske snarare klargöra vissa saker, men har inte direkt fått några förklaringar själv så vet inte varför jag skulle göra det. Lika bra att låta bli.

"Trahunt fata nolentem"
-Latinskt ordspråk


RSS 2.0