Good to be back.

Ahh, det ar sa skont att vara tillbaka i Australien igen. Var sa skont att komma in pa bensinmacken nar jag var pa vag tillbaka till huset efter att ha hamtat bilen pa garden och motas av en trevlig tant som fragar hur man mar istallet for en tjurig kines som bara suckar och tycker att man ar knapp i huvudet for att man inte forstar kinesiska och inte tar emot vaxeln med bada handerna (eller tappar planboken for att man forsoker)...

Veckan har varit ganska hard, det har varit jag, Aaron, Karan och Haji som har jobbat. I genomsnitt 12 timmar om dagen. Och jag har ridit i genomsnitt 10 hastar om dagen. Pa var fritid har Aaron och jag tittat pa film. = varje ledig stund vi har haft sa har vi tittat pa film. Vi har sett 3 filmer pa 6 dagar...
Men nu ar Kirsty tillbaka sa det blir lite battre imorrn. Och forhoppningsvis kommer Fredrika tillbaka snart snart.

Igar var den varsta dagen hittills, mest for att jag och Aaron var ute och drack ol med hovslagar-Sandy och hovslagar-Tristan i lordags kvall. Det ar inget bra att dricka massa ol nar man har jobbat 12 timmar om dagen i en vecka, atit yoghurt och i basta fall toast med tonfisk pa och sovit alldeles for lite. Speciellt inte nar man ska imponera pa och dricka ikapp med en engelsk, fotbollsalskande hovslagare. Ja, ni forstar.
Det blev lite juldagen 2003 (?) over det hela =)
Sa sondag gick sadar. Trodde aldrig dagen skulle ta slut. Men det gjorde den till slut och idag ar vi lediga!

Sa nu sitter vi pa internetcafet och ska snart ga tillbaka till huset och titta pa mer film.
Och KK och C-J, jag ber om ursakt om jag var lite nedlatande angaende era konversationer pa chatten. Transformers var for bovelen den basta film jag sett pa lange. PRRRIIIIIIIME!!!!!!!

Sa nu har jag sokt veterinarutbildningen. Har tva labrapporter och en inlamningsuppgift kvar att gora sa det ska nog ga bra innan 10 juni.
Sa har jag mailat flygbolaget angaende boka om biljett. Forhoppningsvis blir det 23 Maj jag aker harifran. Jag vet, det ar lite senare an jag tankt men Tim har erbjudit mig valdigt bra lon om jag stannar nagra extra veckor hos honom sa jag gor nog det. Ska krava att han ger mig lite ridlektioner ocksa i sa fall. Att rida galopphastarna ar roligt, men det forbattrar nog inte tekniken speciellt mycket.  

Tyvarr ar mitt USB-minne borta sa det blir inga bilder idag heller, far bli nasta vecka.

Pappa, Fredrikas mamma ar nan slags tandlakare och hon sager att Listerine ar inte alls bra for munnen. Sa whiskey och diskvatten ar ett mycket battre alternativ.

Flygresan fran Hong Kong var den basta jag nagonsin haft. Hade tre egna saten att stracka ut mig over och massa godis,
Och auktionen (inte aktionen halsar besserwisser-Buddah som far allt fler personligheter) gick alldeles utmarkt. Den dyraste hasten (Lets get even) gick for 6 miljoner HK dollars (som ar varda lite mindre an en svensk krona) och den billigaste for 3 miljoner. Sa det var helt okej.

Nej, nu vill de stanga internetcafet for dagen sa det ar bast jag slutar skriva.

GLAD PASK till alla och jag ar ledsen for alla mail som jag inte hann svara pa, gor det sa snart som mojligt jag lovar!

Kramar fran the Lisa

DJ - look normal.

Ett litet snabbt inlägg innan min internetanslutning går ut om någon halvtimma. Mest för att göra pappa glad!
Och fysik är banne mig ingen vetenskap över huvud taget ska jag få be att tala om. Det är några muppar som satt på 1800-talet och andades in för mycket konstiga ångor och hittade på massa puckade lagar och uträkningar och samband som de lyckades lura i hela världen att det är sant. Men mig lurar de minnsann inte.

Har precis kommit hem från jobbet, har varit med Kim hela dagen. Imorgon är det den stora säljdagen och jag hoppas verkligen att allt går bra så att man kan slappna av sen. Vi träffade Tim i hotellobbyn, och han sa till mig att se normal ut imorgon, hehe. Tydligen tycker han inte att mina knallrosa eller gula sockor passar sig. Jaja.

Sara, om du läser bloggen lite noggrannare nästa gång så ser du klart och tydligt att vi åker tillbaka till Australien på söndag kväll. Efter att ha blivit fulla och glada på galoppbanan. Jag planerar att komma hem till Sverige i början av Maj. Kanske 10 Maj. Hur mycket kostade bebben? Och ja, det är bara galopphästar här.
Och jag rider dem inte direkt som den värsta jockeyn utan snarare som värsta dressyrryttaren på ridbana.
Hehehe, Emil kan se fram emot mycket tjatande när jag kommer hem. Oroa sig inte.

Ja, Tim är en riktig bonne. Han tjänar miljoner på hästarna, hemma blir han arg om vi slösar på vattnet för det kostar faktiskt pengar. Eller om vi åker för mycket på fyrhjulingarna. För bensin kostar faktiskt pengar.
Grrr. Nu blev jag sugen på pilsner och falukorv bara för det.

Ikväll ska jag och Fredrika ha Scrubs-party på mitt hotellrum. Vi ska köpa massa godis, svindyr Ben & Jerrys-glass och titta på Scrubs på min dator. Det ska bli roligt.

Så där ja. Nu kommer det nog inga mer inlägg förrän jag är i säkert förvar i Australien igen. Och det dröjer nog till nästa söndag innan vi har en ledig dag och jag kan komma till internetcafét, så håll ut. Är inte så nervös för att flyga tillbaka faktiskt. Det känns skönt. Även om jag fortfarande inte tror på att planen kan flyga så brukar det ju faktiskt gå bra.

Fetto-Buddah hälsar till alla! Lycko-Buddah håller sig mest undan. Jag hoppas han kommer fram på söndag på galopptävlingarna.

Peace out.

Pre-sale eller Post-Breeze-up

Hej hopp.

Nu har jag gjort förhoppningsvis mitt sista fysikprov för den här kursen. Tror att det blev godkänt men måste vänta på att herr lärare ska rätta ordentligt... Tre av frågorna gissade jag vilt på men lyckades träffa rätt på en, hihihi.

Det börjar närma sig den stora försäljningsdagen. I onsdags var det Breeze-up, en slags uppvisning (och hästarnas enda chans att visa vad de går för) där hästarna galopperas två och två inför publik plus att det filmas.
Det gick sådär.
Matt, Arron, Jess och Sophie red och Tim var inte så nöjd. Hästarna gick för långsamt, för hackigt, för långt ifrån varandra med mera med mera.
Om någon skulle vilja gå in och titta på Breeze-ups så finns de på HKJCs hemsida, här

Men förhoppningsvis så går det bra på lördag och jockeyklubben och Tim tjänar säkert några miljoner på våra stackars hästar.

image163
Sophie och Arron ser ut att vara fulla av självförtroende inför Breeze-ups.


image164
Jess är lite mer nervös.


image165
Här står hästarna och väntar på att få breeza upp.


image166
Hong Kongs snyggaste ryttare, Luke. =)


image167
Post Breeze-up lunch på Ruby Tuesday. Inte konstigt att jag blir fet, kolla storleken på våra efterrätter.
Dumma fetto-Buddah.




Fast i söndags var banne mig Buddah en lycko-Buddah. Vi har börjat rida de nio hästarna som kom senare till Hong Kong. Jag red fyra i söndags och vet inte hur jag lyckades hålla mig kvar på allihopa. De har inte blivit ridna över huvud taget på över två månader. De är två och ett halvt år gamla och fattar ingenting. Plus att precis vid ridbanan så håller de på med förberedelser inför OS, så det är byggjobbare och lastbilar och svetsare och kranar och oljud precis bredvid. I måndags red Jess och hon ramlade av två gånger. Men nu har de lugnat ner sig och är riktigt snälla.
Fredrika har bokat en biljett hem till Sverige från Hong Kong. Hennes visa drar ut på tiden så om hon inte får det innan söndag så drar hon hem istället. Fast hon blir bara hemma så kort tid som möjligt, så fort hon har ett visa så kommer hon tillbaka.

Ska bli skönt att komma tillbaka till Australien igen. När vi först åkte ner till Melbourne och skulle vara borta i två månader så kändes det som en evighet. Men det har faktiskt gått ganska fort. Speciellt tiden i Hong Kong. På söndag har vi typ en ledig dag. Den första på cirka 8 veckor.... Ska bli fränt.
Fast vi måste följa med på galopptävlingarna. Not optional. Men det blir gratis mat och sprit så det blir nog skoj.

Nehej, nu ska jag facebooka lite innan jag går och lägger mig!

Godnatt.
Te Li Sa

Happy Valley races.

Ojojoj, pappa (som nog är den enda som fortfarande går in och tittar här varje dag) kommer bli mycket förvånad över den snabba uppdateringen av bloggen!

I onsdags var vi på galopptävlingar på Happy Valley som ligger på Hong Kong Island. Det var roligt. Det roligaste var att det var gratis. Gratis att gå in eftersom att vi jobbat för Hong Kong Jockey Club, och så bjöd Tim på buffé så det var gratis mat och vin. Tyvärr var det inte gratis att spela bort pengar på hästarna. Jag valde fel hästar hela tiden =(


image146


Förlorade 60 Hong Kong dollar. Ungefär 50 kronor. Grrr. Vi satt högt uppe i en rosa matsal och hade bra utsikt, fast hästarna var mest små prickar. Banan ligger verkligen mitt i stan, väldigt fränt.


image148


image147


Första pris i loppen låg från cirka 300.000 upp till kanske 800.000. Och det är alltså bara "vanliga lopp". Inte som ett travlopp hemma direkt...
Men de enda som kan äga galopphästarna här är miljonärerna. Och tillochmed de får bara ha ett max antal hästar och måste skaffa tillstånd för att få köpa dem. Eftersom att Hong Kong är så litet så finns det liksom bara plats för ett visst antal hästar och eftersom de inte vill att en jätterik snubbe ska kontrollera hela sporten i Hong Kong så finns det massa regler som jag inte riktigt förstår.
Det var i alla fall trevligt att vara på galopp. Vi hade med oss Petey från HKJC som guide. Det är den lilla kinesen på gruppbilden. Han är miniliten och jätterolig.


image149



image150


Igår flyttade vi ut från karantänstallet och in i temporary stables vid precis vid Sha Tin galoppbana. Där ska hästarna stå nu fram tills försäljningen.
Jag fick åka med Jolimont, Vital Consent och Daisy i hästtransporten. De tyckte det var lite tråkigt att åka men roade sig med att göra roliga grimaser:

image151


image152


image153


image154


image156


Det nya stallet:

image157
Inte lika fint och ljust och nytt som OS-stallet men det duger...

Dessutom kommer jag bara vara i det nya stallet imorgon, sen ska jag tillbaka till karantän till de nio hästarna som är kvar där. Det blir bara jag och Kim som kommer ta hand om dem vilket inte är så roligt, men jag kommer få rida sex hästar om dagen, så det går nog bra.


ÄNNU MERA BILDER!


image159
Den här stackars ankan åt vi upp på kinarestaurangen i hotellet igår.


image160
Nåt slags yoga eller Ki gong-pass i Sha Tin park.


image161
Hästlastbilen. Eller en av de typ tio såna här som jockeyklubben har.


image162
Exotisk Hong Kong-groda.

Nej, minnsann. Nu är det dags att sova lite middag innan eftermiddagspasset!

Ha det bäst!
The Lisa





Mmm....mage. eller Budda buddah buddah.

Aahrg. Jag är fortfarande mätt från igår, men ändå har jag just beställt en biffig hamburgare till mitt hotellrum. Jag kommer snart vara tjockare än tjockast.
De senaste två dagarna har jag ätit tre bufféer och sett minst hundratusen Buddah-statyer. Fredrika och jag var i 10.000 Buddahs temple igår på vår lediga eftermiddag. Det var uppe på ett berg och egentligen en stor gravplats tror jag. Och massa massa Buddhor.


388516-126



388516-124



image122



image123
En av mina favoritbuddahs. Ser du vem han är lik Pernilla? (den till vänster)


388516-121



388516-120



388516-119
Inte i det finaste området i stan direkt...

388516-132
Alla små rutor på väggarna är en som en grav man kan öppna. Med en guldbuddah och ett nummer på.


388516-131
Bautahäst. Skitsnygg.


388516-130
Utsikten var i alla fall fin.


388516-129
Sovande Buddah.


388516-128



388516-127



388516-125
Galen Buddah.

Sen var vi och shoppade. Vi hittade till ladies market, där man kan hitta riktiga fynd. Köpte mest småsaker och lite presenter till vissa personer. Hohoho. Värsta bra presenterna är det! Och om man inte blir glad kan man ju i alla fall låtsas! Jag köpte en lycko-Buddah i templet också. Eller han ser i alla fall väldigt lycklig ut. Så jag hoppas han är en lycko-Buddah. Fast han är väldigt tjock också så han kan dessvärre vara en fetto-Buddah. Just nu känns det andra alternativet mer troligt.
I lördags var vi på Sheraton, värsta lyxhotellet med en snygg tjej i lobbyn som spelar piano eller harpa i långklänning. Vi åt deras svindyra buffé som var väldigt god. Speciellt efterrätten. Eller efterrätterna...

image133
Fredrikas och min efterrättstallrik. Mmmm....


image134
Slutt!


image137
Sophie och Jess


image138
Matt och Tim


image135
Aaron. Enligt Aaron kommer det här ansiktet finnas på våra svenska pengar om ett par år när han gift sig med en av våra prinsessor och sedan övertalat henne att han ska vara kung och bestämma. Kan knappt vänta....


image136
Ett av de få ställen som släppte in oss.


image139
Wan Chai


Sen åkte vi allihopa (jag, Freddie, Tim, Sophie, Jess, Aaron o Matt) till Wan Chai som är typ snusk-kvarteret i Hong Kong, Det var lite coolt att se, men de ville inte släppa in fyra tjejer någonstans så vi gick mest runt och tittade och blev ivägmotade av dörrvakter när vi försökte gå in någonstans.
Och igår blev det visst frukostbuffé på vårt kära hotell. Och sen middagsbuffén också när vi kom hem och var trötta efter all shopping.

Rider ingenting just nu, men idag kommer de andra nio hästarna hit. Och om ett par dagar så ska jag och Kim, som följer med hästarna, rida dem. Det ska bli roligt. Och när vi kommer tillbaka till Wyong så blir det nog mycket ridning.
Det har varit kaos på Limitless Lodge de senaste dagarna, både Emma och Fred har fått sparken. Tydligen så hade de fått nog och bara vägrat att jobba helt plötsligt. Så det känns jättetrist att inte Emma är kvar när jag kommer tillbaka. Kato har däremot kommit tillbaka. Det är bara Kato och de två indierna som jobbar nu, men Fredrika och Aaron åker hem på lördag kväll, en vecka tidigare än det var menat. Och så kommer Kirsty tillbaka 20 Mars.

MERA BILDER

lisa o catbird
Catbird är min bästaste kompis.


KARANTÄN
Ingången till karantänstallet


388516-115
Utflykt till Ngong Ping och Big Buddah. Jag och Fredrika på väg upp till berget i en liten korg. OTÄCKT!!!


på väg upp
Jag var livrädd hela tiden.


ngong ping


image140
Tyvärr åkte vi rakt in i ett moln. Det här är utsikten från vagnen större delen av resan.


image141
Konstgjort träd i ancient chinese village. Där det bland annat fanns ancient chinese restauranger, ancient chinese turistshoppar. Och ancient chinese Starbucks Coffee.

image142
Trappa upp till Big Buddah.

image143
Big Buddah. Eller det vi såg av honom i alla fall...

image144
Big Buddah som han ser ut (hittade denna bilden på internet).

image145
Men det här var alltså det vi såg...


aaron
Aaron och mister Pie


all angels
Sophie och Jess på All Angels och Daisy.


galoppbanan
Sha Tin racecourse.


stallet
Stallet


gosdjursaffär
Min favvoaffär. GOSSEDJUR!!!


lisa på bro
Liten park med en fin bro som jag och Fredrika hittade.


bro
En annan bro.


os-häst
OS-häst. Färgglada OS-figurer finns lite överallt i stan.


royal park hotel
Vårt hotell.

snoopy's world
På Snoopy's World.

Så där ja. Nu, pappa och Isabell, finns det massa roliga bilder att titta på. Dessutom kommer det komma ännu fler när vi kommer tillbaka til Wyong och jag kan låna Fredrikas USB-kabel och kamera och lägga in hennes bilder. Bland annat från Avenue of stars, där vi hittade handavtryck från Bruce Lee, Jackie Chan och Jet Li. Cooolt.
Ledsen att det dröjde lite länge med uppdateringen, det blir bara jobbigare och jobbigare ju längre man väntar för det bli mer och mer bilder att lägga in... Men ska försöka skärpa mig!

Hade!
Kramar från the Lisa

PS. Prov 3 och 4 avklarade i fysiken! Bara ett kvar...


RSS 2.0